Apple opäť raz vykazuje skvelé finančné výsledky

 
Spoločnosť Apple potvrdzuje svoju pozíciu lídra a najhodnotnejšej spoločnosti na svete. Aktuáne zaznamenala nárast ziskov aj vďaka predajom nových iPhone 6 respektíve iPhone 6 Plus.

Apple zverejnil finančné výsledky za 4. kvartál tohto roku, ktorý skončil 27. septembra 2014. Investori môžu byť viac než spokojní, keďže spoločnosť z Cupertina opäť raz prekonala samu seba. Apple vykázal štvrťročný nárast tržieb o 12% čo konkrétne znamená tržby vo výške $42,1 miliardy. Čistý zisk vzrástol o 13% a dosiahol $8,5 miliardy ($1,42 na akciu). V treťom kvartáli zaznamenal Apple tržby v hodnote $37,5 miliardy a čistý zisk bol $7,5 miliardy ($1,18 na akciu).
 
 
K týmto skvelým finančným výsledkom určite prispeli aj výborné predaje nových iPhone 6 a iPhone 6 Plus, napriek tomu že sa v 4. kvartáli predávali iba krátko - 12 dní. Apple neprezradil konkrétne číslo predných nových iPhonov, no celkovo predal v poslednom kvartáli 39,3 milióna smartfónov (za rovnaké obdobie minulý rok predal 33,8 milióna smartfónov). 
 
V poklese predajov pokračujú iPady. Apple predpokladal, že predá 13 miliónov týchto tabletov, no nakoniec sa mu podarilo predať iba 12,3 milióna (v rovnakom období pred rokom predal 14,08 milióna iPadov). Ide tak už o tretí kvartál po sebe kedy počet predaných iPadov klesol. Ak by vás zaujímali aj Mac zariadenia, tých sa predalo 5,5 milióna.
 
Apple očakáva, že tržby porastú v ďalšom kvartáli až na úroveň medzi $63,5 miliardy a $66,5 miliardy.
 
Zdroj: techspot
 
Komentáre (14)
DrStevko
o môj bože, z 42,1 miliard dolarov mať čistý zisk 8,5 miliard je šupa... tešíma že som neni v tej skupine čo sa im na toto skladá... :D to je krásne vidno, že z obratov mať viac ako 20% čistý zisk...je ako by som to povedal, nenachádzam slov... totálna úžera...
like
Apple je kvalitna znacka, preto tie predaje. A teraz sa poj*bte :D
sg007
Tiez cakam na air2 a 6+. A seriozne som rozmyslal aj o mac mini ale bez nejakej 4c+ i7 to nema zmysel..
DrStevko
nikto tu nehovorí že je nekvalitná... :) len tie marže sú prehnané... :)
Hrochy
Za 1200eur vedia spravit super notebook a zarobit na tom kopec penazi. U lenovo ci HP to asi tak nebude :).
king of pop
A ty si myslíš, že ten obrat a zisk je čisto len z predaja ich HW? Si zisti zárobky z App Store.
passco
Kvalitou už ani zdaleka nevyniká oproti konkurencii.. Drží si len ten "image" a zaujem je len vdaka velkemu zotrvačníku (Typujem 15 ton, pretože on sa točí naozaj do nekonečna)
passco
Slovaci musia mať radosť ani sa nedivím, že ich taká značka pritahuje. Ked tolerujú aj úžerníka Kisku a dalších :D 20% čistota pre spoločnosť čo nemá v podstate nič ani tu svoju budovu postavenú je naozaj uctihodné a musím zatlieskať každému čo má Iphone.
Dafter
dakujem za potlesk :)
passco
Ked budes chceť tak ti naserem do konzervy zo zlata a chcem za to 300 eur (cena práce)
Dafter
je zaujimave ze tema moze byt hocijako zaujjimava kolko krat k nej niesu ziadne komentare, ale ako nahle je to nieco ohladom applu je jedno co, hned je tu burliva diskusia..... co maju vsetko proti resp stale s applom?
sg007
Asi komplexy. Je to pomerne tazke prekusnut ked ma niekto 900€ pekny hlinikovy telefon a ten druhy sa hanbi vytiahnut tu jeho plastovu android gebuzinu :cool: Potom pride domov a ide sa vyplakat na internetove diskusie a fora aky je iphone zly a drahy a zbytocny a bla bla.. :D
ArMoRKiN
Skôr mám pocit, že tí, ktorý majú android gebuziny, tak nepochopia tú blbosť apple fanúšikov dať za telefón takú sumu. Ale chápem obe strany, ja som mal aj 5S, ale hneď som ju aj predal, pre mňa nekomfortný telefón, vrátil som sa ku galaxy serii, od dvojky do dnešnej 5 som spokojný vždy keď idem kupovať novšiu generáciu starú predám za 50% ceny novej + to kupujem bez DPH na alzr, takže za cca 200€ ročne mám nový telefón. Kdežto pri applu by to bolo okolo 400-500 € ročne, čo je podstatný rozdiel ....
passco
Je zaujimavé, že najviac slovo komplex používajú internetový forum analytici prevažne zo Slovenska. To ma núti rozmýšlať či to nie je tak ako to raz povedal Will Smith(google). Pretože v inych krajinách kde sa rozpúta takáto diskusia netrpia komplexom komplexovať ostatných a rozprávať o druhých mzde.
Pridať nový komentár
TOPlist