Intel už dodáva Kaby Lake procesory svojím partnerom

 
Siedma generácia Core procesorov označovaná ako Kaby Lake je už expedovaná výrobcom počítačov. Na trhu ju stretneme zrejme ešte tento rok.

Aktuálne procesory Skylake budú už onedlho nahradené procesormi Kaby Lake, aspoň čo sa mobilného trhu týka. Intel prezradil, že procesory Kaby Lake už zasiela výrobcom a svojim partnerom, ktorí ich osadia do svojich zariadení. Zariadenia s týmito procesormi by sme pritom na trhu mohli vidieť už túto jeseň.
 
 
Kaby Lake procesory budú predstavovať tretiu a zároveň poslednú generáciu Intel procesorov postavenú na 14nm procese. Tie mali byť zastúpené pôvodne iba 2 generáciami Broadwell a Skylake, no Intel zmenil svoj dvojfázový tick-tock rytmus na 3-krokový. Kaby Lake procesory prinesú najmä natívnu podporu HDCP 2.2, USB 3.1 a Thunderbolt 3. Maximálne TDP týchto procesorov bude 95W. Po 14nm Kaby Lake dorazí na scénu 10nm Cannonlake, ale až niekedy v roku 2017.
 
Na Kaby Lake procesory údajne vyčkáva Microsoft, ktorý ich má v pláne osadiť do svojich Surface zariadení ako Surface tabletov či druhého Surface Book-u.
 
Zdroj: techspot
 
Komentáre (7)
dendritickalikvacia
A su oni kompletní?šak nasýtia trh furt dačo nove furt nanometre znižuju načo..šak nikto im to zachvilu nebude kupovať a už su takmer na hranici kedy sa už nebude dať zmenšovať,už pri 10 nm to bude obrovsky problem vyrobiť taký čipa zas nove dosky na to lebo bude treba novu päticu a zas upgrade celeho zakladu a vykonovo to bdue zas rovnake len nanometre idu dole načo..ved nech si stym daju odklad aspon 5 rokov nech ludia možu dopouživať čo si pokupili apototm nech tvoria nove..magori intelacky
Hrochy
Musia zarabat. Kedysi davno vznikol kartel na ziarovky, aby sa zacali vyrabat take, ktore budu mat kratsiu zivotnost. Podobne to je s inymi zariadeniami ci dokonca ponozkami :D. Kedze intel a spol vyrabaju kvalitne produkty s dlhou zivotnostou, ich marketing je orientovany na evoluciu v produktoch. Druhy pohlad na vec je tlak na stale zvysujuce sa zisky. Investorom a akcionarom nestaci, aby mala firma konstantny zisk po zohladneni inflacie, ale musi byt rastuci. Co nerstie, je zle :D. No a su tlaceni robit taketo veci, vydavat skoro tie iste cipy s malymi zmenami.
Karolkm
Konecne budu nove macbooky...
Kalo
"Kaby Lake procesory budú predstavovať tretiu a zároveň poslednú generáciu Intel procesorov postavenú na 14nm procese." Posledná asi nie, ešte plánujú "Káva" lake asi na rok 2017, takže 10nm príde na rad až v roku 2018.
Paulovic
dendritickalikvacia : Vidiet ako moc rozumiete biznisovej politike. Financovat vyvoj novych jadier nie je ziadna sranda a neviem ako si to predstavujete vy, ale ak nepredavaju stale nieco nove, tak spolocnost nezaraba. To iste plati trebars aj v automobilovom priemysle. Myslite si, ze motor v aute z roku 2009 vs. 2016 je v pripade stareho davno za zentiom? Boli by ste prekvapeny, ako dostavate prakticky ten isty motor v modernejsom vzhlade. Dokonca podla dnesnych noriem s este mensim vykonom... Nikto vas tie cpu kupovat predsa nenuti. Ak vam staci ten, co vlastnite, tak nevidim dovod bezat do obchodu pre novy cpu aj s doskou. Predpokladam, ze tiez asi nekupujete kazde novo predstavene auto tej istej znacky. Ja by som rad presiel na mITX format celeho PC. Lenze vzhladom k faktu, ze pretocena i5 2500k ma stale vykon na rozdavanie, nemam k tomuto ziadny relevantny dovod. Trochu ma to mrzi, pretoze sa chcem tej obludy pod stolom zbavit, ale bezne sa schylujem k upgradu az v case, ked je to z hladiska vykonu nutne. Obmienat zostavu len preto, ze je na trhu novsia varianta je napad uplne streleny... Tajne dufam, ze coskoro pridu s vykonom, ktory ma aj s prihliadnutim na minimalisticky dizajn PC donuti prejst na novu platformu. mITX dosku pre socket 1155 je dnes uz totiz pomerne zlozite najst.
Karolkm
Uplny suhlas
jan2324
Dúfam že pôjde zas o nejaký křupavý keksík... :)
Pridať nový komentár
TOPlist