Doktori varujú pred nadmerným používaním elektronických prístrojov

 
Zdravotnícki experti varujú používateľov pred nadmerným využívaním elektronických prístrojov, akými sú napríklad smartfóny alebo tablety. Ich prílišné používanie môže viesť k prejavom predčasného starnutia.

Odborníci poukazujú najmä na negatívny vplyv na kožu človeka, ktorý sa môže prejavovať zoslabnutím buniek, vďaka ktorým začne koža na tvári ovísať. Práve ľudská tvár je najviac náchylná pri nadmernom využívaní smartfónov alebo tabletov, a takéto konanie môže výrazne zmeniť vzhľad osoby. Spomenúť môžeme rýchlejšie tvoriace sa vrásky, kruhy alebo vznikajúce vačky pod očami používateľa. Uchránený pri tom nie je ani krk, či chrbtica.
 
 
Ľudia, ktorí sa neustále na dlhé hodiny skláňajú k svojim elektronickým zariadeniam, majú oveľa väčšiu šancu dostať vrásky. Rôzne neprirodzené polohy pri písaní textových správ môžu spôsobovať nepríjemné bolesti krku, chrbtice alebo ramien. Ďalšími neželanými problémami sú bolesti hlavy, znecitlivenie či brnenie v horných končatinách, alebo bolesti lakťov, paží či zápästia.“, tvrdí kozmetický chirurg Vinod Vij.
 
Pri používaní akýchkoľvek elektronických prístrojov treba dbať hlavne na svoje zdravie, keďže nebezpečenstvo dnes číha na každom kroku. Preto si nezabudnite od elektroniky na nejaký ten čas poriadne oddýchnuť a dopriať svojmu telu zaslúžený relax.
 
 
Komentáre (2)
Qubo456
ok ... tipujem americký doktori
Robo7
dnes už lekári neliečia , ale zarábajú na každom pacientovi čo najviac love, v preklade ich výzva znamená , aby si každý pripravil tučný balík bankoviek pre svojho lekára , hoci je zrejmé , že starobe sa nevyhne nik hoci zahodí svoj tablet a smartfón do Dunaja....chýba mi ešte výzva svetovej zdravotníckej organizácie , tá miluje nadnárodné koncerny ktoré ponúkajú svoje zaručené recepty pre celú populáciu a tak lacno :-)
Pridať nový komentár
TOPlist