Odchod z Heureky zvažuje aj Hej.sk

 
K bojkotu porovnávača cien Heureka sa po Alze zrejme pridá ďalší veľký e-shop, ktorým je hej.sk/kasa.cz.

Zdá sa, že najobľúbenejší porovnávač cien u nás začína mať vážne problémy. Po najväčšom českom e-shope, Alze, zvažuje svoj odchod z porovnávača aj ďalší veľký e-shop a to Hej.sk resp. Kasa.cz. Daniel Večeřa, ktorý je generálnym riaditeľom spoločnosti HP TRONIC Zlín, ktorá prevádzkuje napríklad e-shop Euronics.cz, ale patria pod ňu aj iné e-shopy ako Kasa.cz či Hej.sj vydal k odchodu Alzy nasledujúce stanovisko: "Rozhodnutie Alzy chápeme a jej obavy zdieľame a zdieľame tiež pochybnosti o nezávislosti Heureky, najmä vo vzťahu k jej sesterskému e-shopu MALL.cz. Naše pochybnosti ešte zosilneli po tom, čo vlani v decembri vplyvom problémov s logistikou kleslo hodnotenie MALL.cz na Heureke na 88% a napriek tomu, v rozpore s vlastnými pravidlami, Heureka MALLU ponechala modrý certifikát "Overené zákazníkmi".
 
Heureka by pritom mala oceňovať e-shopy modrým certifikátom a statusom „overené zákazníkmi“ iba vtedy, ak je ich hodnotenie aspoň 90%. Hej.sk/Kasa.cz preto vyjadrila svoje pochybnosti o nezávislosti nakoľko Heureka mohla zvýhodniť svoj sesterský e-shop Mall.cz. "Je preto reálne, že v blízkej dobe pristúpime k rovnakému kroku ako Alza.cz. Rozhodujúce pre nás bude, ako nás Heureka presvedčí o svojej skutočnej nezávislosti. Naše doterajšie požiadavky na zmluvne garantovaný, pravidelný, NEZÁVISLÝ AUDIT toho, ako Heureka, respektíve skupina, do ktorej Heureka patrí, nakladá s citlivými dátami, ktoré jej posielajú všetky spolupracujúce e-shopy, Heureka zatiaľ skôr odmieta. Ak svoj postoj nezmení, je náš odchod z tohto zrovnávača veľmi pravdepodobný.
 
Stále však veríme, že sa nakoniec s Heurekou dohodneme na vytvorení nezávislého kontrolného mechanizmu nakladania s dátami, ktorý by nám a súčasne aj všetkým ostatným e-shopom garantoval, že nedôjde k ich zneužitiu, a že tak Heureka bude aj naďalej môcť zostať miestom, kde zákazník nájde porovnanie ponúk v podstate celého trhu a nie len jeho viac, či menej významnej časti", dodáva Večeřa.
 
Zdroj: TS
 
Pridať nový komentár
TOPlist