Oblek z Iron Mana dostane armáda už čoskoro

Armáda Spojených štátov je blízko k tomu aby vyrobila, resp. dokončila oblek z „Iron Mana“.

Podkladom pre vznik obleku TALOS bola údajne smrť amerického komanda (elitný vojak pechoty alebo špeciálnych operácii), ktorý bol zabitý pred dvoma rokmi. Web inquisitr uvádza, že vojak bol smrteľne ranený počas prerážania dverí v Afganistane. Veliteľ špecilánych operácií vyzdvihol potrebu novej generácie (aby sa predišlo podobným udalostiam) ochranných odevov známych ako Tactical Assault Light Operator. 

TALOS sa samozrejme zatiaľ nedočká leteckého príslušenstva, v budúcnosti sa možno dočkáme aj jetpackov. TALOS je zostrojený z tekutého pancieru z polyetylénglykolu a oxidu kremičitého. Zmes je napustená v kevlare. Exoskelet je napájaný z batérie a sľubuje výrazne lepšiu balistickú ochranu ako súčasne používané technológie. V helme samozrejme nechýba HUD, resp. displej na zobrazovanie informácií, komunikáciu či rozšírené zorné pole.

Väčšina technológií už armáda má k dispozícií, rieši ale ešte váhu a predovšetkým minimalizáciu. Niektoré technológie z TALOSU armáda využila už na generáciu ľahkých brnení. Pentagon bol pre projekt už kritizovaný vládou, pretože sa neustále predražuje. Napriek tomu sa očakáva, že projekt TALOS bude dokončený a bude debutovať už o 3 roky.

Zdroj: inquisitr, stripes

Image Credit: U.S. Army

Komentáre (4)
Majkl143
Mozu sirit "dobrotu" v novom sate :D
pacigala
Bude aj Dart Vader?.
Majkl143
bude urcite...black edition. :D
M1ke
To by sa mi zišlo do práce aspoň by ma chrbát nebolel :)
Pridať nový komentár
TOPlist