Roku 4 – 4K konkurencia pre AppleTV a Chromecast 2

 
Na jeseň sa roztrhlo vrece so streamig zariadeniami. Aktuálne prichádza Roku 4.

Firma Roku dnes oznámila svoj najnovší produkt s označením 4. Jedná sa o tenší box, ktorý bude poskytovať 4K rozlíšenie a frekvenciu 60 snímok za sekundu. Na trhu by mal byť k dispozícii koncom októbra, a celý systém sa bude predávať za cenu $129 (115€).
 
 
Medzi najhlavnejšie hardvérové vylepšenia patrí optický výstupný audio port, WiFi anténa s najnovším štandardom 802.11ac a výkonnejším štvorjadrovým procesorom. Tieto všetky komponenty budú uložené v malej tenkej krabičke, ktorá dodá vašej obývačke moderný nádych.
 
Ako sa však odlišuje Roku 4 od konkurencie? K zariadeniu je dodávaný aj diaľkový ovládač, čo napríklad chýba pri najnovšom Chromecast 2. Oproti Apple TV disponuje rozlíšením 4K, a nie je viazané na jeden ekosystém ako v prípade Amazon Fire TV.
 
 
Čo sa softvéru týka, systém bude pracovať na aktualizovanej verzii Roku OS, ktorá poskytuje 1080p užívateľské rozhranie. Nemusíte sa obávať ani skutočnosti, že by ste nevyužili 4K. Po uvedení na trh môžete v menu očakávať novú sekciu 4K UHD.
 
Zdroj: techradar
 
Pridať nový komentár
TOPlist