Je to oficiálne: Cortana aj pre iOS a Android

 
Microsoft včera definitívne oznámil, že hlasová asistentka Cortana nebude exkluzívne  iba pre Windows, ale dostane sa aj na systémy iOS a Android.

S touto informáciou sa podelil Joe Belfiore z Microsoftu vo videu nižšie. Cortana je označovaná ako sprievodná aplikácia pre telefóny a jej rozšírením na konkurenčné platformy chce Microsoft konkurovať asistentom Siri od Apple a Google Now od Google.
 

 
Vyzerá to tak, že na Android a iOS prinesie Cortana tú istú funkcionalitu akú si môžu užívať užívatelia Windows Phone smartfónov. Pôjde však o samostatnú aplikáciu a nie o natívnu súčasť operačného systému. Niektoré malé zmeny či obmedzenia sa tak môžu objaviť.
 
Apple a Google užívatelia však budú môcť zadávať aplikácii hlasové povely a pýtať sa na čokoľvek. Cortana tiež bude užívateľom pripomínať dôležité udalosti a zobrazovať notifikácie o športových výsledkoch či letoch. Interakcia s Microsoft aplikáciami ako OneNote, One Drive a inými bude jednoduchšia. Vzhľadom na to, že pôjde o aplikáciu, ktorú Microsoft nemôže integrovať priamo do operačného systému však nebudú podporované niektoré funkcie ako zmena nastavení systému či otváranie aplikácii cez hlasové povely.
 
Cortana bude tiež súčasťou Windows 10 systému a z tejto hlasovej asistentky sa tak stane naozaj univerzálna aplikácia rozšírená na viacerých platformách. Cortana pre Android dorazí neskôr v júni, v App Store by sa mala objaviť neskôr tento rok.
 
Zdroj: phonearena
 
 
Pridať nový komentár
TOPlist