Samsung a Samsonite pracujú na inteligentnej batožine

 
Známy výrobca smartfónov a televízorov spolupracuje s firmou Samsonite na výrobe inteligentných batožín, ktoré by sa mali postarať aby ich majiteľ nestratil.

Starosti a zdržanie kvôli batožine poznajú cestujúci najmä z letísk. Zapatrošený kufor dokáže pokaziť náladu a preto by chcel Samsung a Samsonite vybaviť kufre mikročipmi. Batožina by tak dokázala majiteľa informovať o polohe a zasielať správy, ktoré by informovali o tom, že bola vybraná z lietadla a naložená na pás. Batožina by tiež mohla zasielať výstražné informácie ak bude otvorená alebo sa od nej majiteľ vzdiali na niekoľko metrov, čím by sa mohlo zredukovať riziko krádeže.
 
 
Vyššie popísané funkcie sú celkom reálne, no spoločnosti plánujú do budúcnosti aj niečo odvážnejšie - samochodnú batožinu. Takúto batožinu by nebolo potrebné za sebou ťahať a sama by na kolieskach nasledovala majiteľa. Tvorcovia však tvrdia, že ide o ťažko realizovateľný projekt a ešte musia na ňom poriadne zapracovať. Existujú určité prototypy, no tie majú zatiaľ príliš veľký motor, ktorý zaberá až tretinu objemu batožiny a váži 20kg.
 
Skôr ako samojazdiace batožiny však zrejme budú k existovať batožiny, ktoré sa dokážu samé skontrolovať. Takéto batožiny budú vedieť letisku povedať koľko vážia, kto je ich majiteľ a kam letí. Samsonite už údajne spolupracuje s leteckými spoločnosťami Lufthansa a Emirates. Kedy presne budú takéto batožiny k dispozícii však nie je známe.
 
 
Komentáre (1)
asdasd
Načo? Aby mi ukradli drahú high-tech elektroniku spolu s batohom? Aby mi to pri nakladaní a vykladaní rozbili?
Pridať nový komentár
TOPlist