Office pre smartfóny s Windows 10 dorazí ešte tento mesiac

 
Microsoft oznámil, že uvoľní náhľad balíka Office pre smartfóny s Windows 10 Preview do konca apríla.

Kancelársky balík Office spoločnosť sprístupnila už dávnejšie pre stolné počítače a tablety. Teraz sa však chystá uvedenie verzie optimalizovanej pre smartfóny. Microsoft poskytol  Office zdarma užívateľom iOS a Androidu a verzia pre Windows Phone zostala tak trochu zanedbaná. Blížiace sa uvedenie tak bude obsahovať aj nové prostredie a funkcie, ktoré doteraz využívali užívatelia na konkurenčných platformách.
 
    
 
Grafické prostredie programov je prepracované tak, aby bolo dobre ovládateľné palcom. Najčastejšie používané položky budú na spodnom okraji obrazovky aby boli vždy dobre prístupné. Univerzálne aplikácie z balíka Office nebudú predstavovať  pevnú súčasť Windows 10, ale budú dostupné aj v obchode Windows Store ako samostatné aplikácie. Microsoft tak bude môcť aplikácie aktualizovať častejšie. Balík Office však bude automaticky súčasťou každého nového zariadenia s Windows 10, ktoré si zakúpite neskôr tento rok.
 
    
 
Microsoft však nezabúda ani na existujúci balík Office a Office 2016 pre stolné počítače bude uvedený neskôr tento rok. Aj v tomto prípade zapracuje spoločnosť na úprave grafického rozhrania, ktoré sa priblíži univerzálnym Office aplikáciám pre iOS a Android. Microsoft schválne necháva existovať 2 verzie Office nakoľko univerzálne aplikácie sú navrhnuté pre mobilné zariadenia zatiaľ čo Office 2016 sa bude aj naďalej zameriavať na klasické počítače.
 
Zdroj: theverge
 
Pridať nový komentár
TOPlist