Xiaomi uvádza konkurenciu pre GoPro iba za 57€

 
Popredný čínsky výrobca smartfónov rozširuje pôsobnosť na ďalší segment trhu. Uviedol totiž akčnú kameru podobnú GoPro Hero, ktorá sa však bude predávať za polovičnú cenu.

Xiaomi robí vrásky na čele výrobcom smartfónov, nakoľko táto spoločnosť má agresívnu cenovú politiku a ich zariadenia sú predávané s výrazne nižšou cenou. Ukradnúť zákazníkov sa teraz Xiaomi pokúsi GoPro. Xiaomi uviedol do predaja akčnú kameru Yi Action Camera, ktorá má okrem ceny 399CNY (asi 57€) aj technické vlastnosti na to, aby bojovala s GoPro Hero, ktorá sa u nás predáva asi od 120€.
 
 
Yi kamera disponuje 16Mpx fotoaparátom schopným zhotovovať FullHD video pri 60fps na rozdiel od GoPro Hero, ktorý zvládne polovičný framerate 30fps. Použitým senzorom v Yi kamere je Sony Exmor R CMOS so svetelnosťou f/2.8. Svoje akčné zábery môžete ukladať na 64GB vstavaného úložiska čo je dvojnásobok toho čo ponúka Hero. Správna akčná kamera musí byť pripravená aj na drsné podmienky a s Yi sa môžete potápať do hĺbky 40 metrov.
 
 
Ku kamere dostanete aj aplikáciu na smartfón, s ktorou je možné na diaľku ovládať kameru a editovať či zdieľať zhotovené fotky a videá. Slabšou stránkou Yi kamery je, že k nej Xiaomi nepribaľuje žiadne ochranné puzdro či príslušenstvo, avšak dostupná bude aj cestovná edícia, ku ktorej spoločnosť za ďalších 100CNY (14€) prihodí palicu na robenie selfie. Xiaomi tiež upokojuje a hovorí, že časom bude dostupná široká škála príslušenstva pre kameru, ktorá dovolí zákazníkom upevniť kameru na helmu, bicykel či dokonca zvieratá, napríklad na mačku. Cena s týmto príslušenstvom však už zrejme bude bližšie ku konkurencii.
 
 
Ako tomu bohužiaľ u Xiaomi produktov však býva, ani Yi akčná kamera oficiálne neopustí domovskú krajinu. Ak nájdete spôsob ako ju dostať k nám zrejme to celkovú cenu výraznejšie navýši. Papierovo však kamera v porovnaní s GoPro Hero vyzerá slušne, treba už len počkať na recenzie, v ktorých sa kamera ukáže v reálnom nasadení.
 
zdroj: theverge
 
Komentáre (1)
marek_135
Tu kúpite za najnižšiu cenu v EU http://smartzero.sk/index.php?route=product/product&path=81_82&product_id=93
Pridať nový komentár
TOPlist