Sony uviedla Xperiu Z4 Tablet a M4 Aqua

Hoci sa prvotne nezdalo, že Sony predstaví na MWC novú vlajkovú loď, nakoniec Sony prekvapilo a uviedlo nový tablet – Xperia Z4 Tablet. To už naznačoval benchmark, ktorý nedávno unikol.

Xperia Z4 Tablet predstavuje nasledovníka Xperie Z2 Tablet. Prekvapením je to, že sa opäť jedná o 10,1‘‘ zariadenie. Koncom minulého roka Sony uviedlo ešte Xperiu Z3. Tá ale niesla ešte názov Compact a bola len 8‘‘. Existovala súbežne spolu s Xperiou Z2, ktorá bola predstavená na začiatku roka. Podľa nás označenie Xperia Z3 Compact akurát mätie.

Xperia Z4 Tablet bude mať displej s 2K rozlíšením (2560×1440) a bude poháňaná Snapdragonom 810 od Qualcommu. Vnútri nájdeme procesor architektúry big.Little – Cortex A57 bežiaci na 2.0GHz a zároveň Cortex A51 bežiaci na 1.6GHz. Oba procesory sú 64 bitové. Popri nich tam nájdeme aj Adreno 430.

Nový tablet ale nie je len výkonnejší než predchodca – je ľahší a tenší. Je úzky iba 6,1 milimetra a váži 389 gramov. LTE verzia bude ťažšia ešte o 4 gramy. Oba modely dostali 8 Mpx zadné fotoaparáty. Predné fotoaparáty majú zase 5Mpx a sú určené pre selfie. Interná pamäť má 32GB, pričom batéria má 6000mAh.

Sony ani pri týchto dvoch prémiových modeloch nezabudlo na vodeodolnosť (spĺňa štandard IP68). Cena v tejto chvíli nie je známa, ale zariadenie má prísť v júni. Tablet bude distribuovaný už spolu s Androidom 5.0

Okrem toho Sony oznámilo príchod Xperie M4 Aqua. Zariadenie bude určené pre strednú triedu, procesor bude Snapdragon 615. Opäť tu nájdeme selfie – kameru 5Mpx a k tomu 13Mpx hlavný fotoaparát. Displej má 5'' a HD rozlíšenie. Pamäť RAM je 2GB, čo však zamrzí je interná pamäť len na úrovni 8GB. Zariadeniu nechýba vodeodolnosť. M4 Aqua má odporúčanú cenu na úrovni 299€.

Zdroj: Sony, GSMrena1,2

Pridať nový komentár
TOPlist