AMD začína prijímať programátorov na odladenie ovládačov

Čo sa odladenia grafických ovládačov týka, tábor červených stále ťahá za kratší koniec.

Či sa vám to páči alebo nie, AMD je stále pozadu s optimalizáciou svojich ovládačov pre grafiky. nVidia má v tomto navrh a aj samotná optimalizácia ovládačov niekedy rozhoduje o tom, či sa kupujúci rozhodne pre "červenú" či "zelenú" grafiku. Hardvérovo sú na tom oba tábory plus mínus rovnako, raz je hore AMD a raz nVidia. Nemenej dôležitý je aj softvér, ktorý ak nie je odladený vie pokaziť radosť aj s najvýkonnejšieho hardvéru.

O tom, kto má lepšie grafiky tu ale reč nebude. Fanúšikovia toho svojho tábora majú jasno a nebolo by správne sa tu priklánať k jednému z nich. AMD nedávno oznámilo pomocou siete LinkedIn nábor programátorov, schopných zvládnuť multi-thread optimalizácie ovládačov. Okrem iných požiadaviek by mal uchádzač vedieť analyzovať kritériá CPU pre benchmarky a hry. Ďalej identifikovať problémy v ovládačoch vplývajúcich na výkon CPU, optimalizovať ovládače a doslova vychytať "muchy" pre čo najlepší chod grafiky.

Ak by ste mali o prácu záujem museli by ste sa presťahovať do Boxborough v Massachusetts alebo Sunnyvale v Kalifornii. Ďalšie lokality práce spoločnosť zvažuje. Je škoda, že AMD si takto zúžilo výber, pretože o prácu u nich by bol celosvetovo záujem. V dnešných časoch neobmedzeného pripojenia by bola aj práca na diaľku pravdepodobne bezproblémová. Grafiky série Radeon 300 už nemajú ďaleko od uvoľnenia na trh.

Krok od AMD na optimalizáciu ovládačov preto prichádza veľmi vhod. Optimalizácia nie len u grafík, vie s výkonom spraviť doslova divy. Nové grafiky by už mohli mať optimalizované ovládače oveľa lepšie, ako bolo tomu doteraz. Ak sa to podarí, AMD zatlačí na nVidiu na tom správnom mieste.

Zdroj: vr-zone.com

Komentáre (19)
Qubo456
tak načo to sem píšete, keď nás sa to nejako netýka ...
gammaray
prepac :)
Bird
ty sa zaujímaš len o to čo sa ťa týka ? to musíš mať pekne obmedzený rozhľad vo svete. a btw. hlavnejší účel tohto článku je informovať majiteľov AMD, že sa konečne ide pracovať na ovládačoch. Takže sa to týka dosť veĺkej skupiny ľudí na tejto stránke.
Broslowski
A ja vravím že konečne!!! Ovládače boli snáď jediný dôvod prečo som prešiel v minulosti na nVidiu - neustále padanie a tak ďalej. Držím palec a verím že sa to podarí!
Bird
tak tak. AMD malo vždy karty s lepším pomerom cena/výkon (až na pár výnimiek), len tie ovládače to zabíjali.
Broslowski
Momentálne ani nie, musí prísť niečo nové hlavne nech to nežere ako ..... energetická efektivita je stále pre mňa silný parameter, rovnako ako kvalita SW. Preto 970 price performace king :)
Bird
no to hej. 970 je super karta aj s chybnymi parametrami. vracajú ju iba špekulanti :D
Kalo
...špekulanti, ktorí to vracajú preto že tá karta pri viac ako 3,5GB failne.
Bird
95% uźívateľov sa na 3,5GB nikdy nedostane. aj s 3,5 GB je to karta najlepšia karta za tie peniaze
Kalo
95% ??? Ako si na to prišiel? A nieje to karta s 3,5GB. Je to karta so 4GB ktorá keď prekročí 3,5GB tak failne a či je to dobrá kúpa za tých 400€... (a či pri tom záleží na nižšej spotrebe alebo tom, že to ne nVidia).
Bird
lebo nikomu nič nefailovalo, pokiaľ sa to nezistilo pri testovani, hodne dlho po vydaní. a ty si kde prišiel na to že je to karta za 400.
Kalo
Jasné že aj predtým ale väčšinou sa to pripisovalo nejakej výrobnej chybe alebo(skôr) bugom v hre... 400€ na alze. Predpokladajme že som bežný smrteľník a nemám možnosť kupovať za veľkoobchodné ceny. Síce tam niektoré začínajú na 350€, ale ťažko by si niekto kúpil referenčný chladič, keď argumentuje tým že kupuje nVidiu teda "kvalitu" a nižšiu spotrebu takže aj nižšiu hlučnosť. +pochybujem že by tie chladiče udržali kartu na takých vysokých frekvenciách, ako v benchmarkoch aj po pár hodinách hrania.
maladaptiv
Problém s ovládačmi bol, ale už veľmi dávno. Čo sa týka ovládačov, som nezaznamenal akýkoľvek problém (mám hd 7850).
Kalo
Vážne? To ja som s ovládačmi pri AMD nikdy problém nemal. Naopak s nVidiou ... na každú hru iný ovládač. Na novších mi často nešli predchádzajúce hry takže časté downgrady len aby nepadala hra....
wingo
Tak zopár ľudí ochotných sa presťahovať by sa hádam našlo, nie? :)
Kalo
Informácie o spoľahlivosti ovládačov máte nejako podložené alebo to je len pr jednej spoločnosti?
m4te
radosť aj s najvýkonejšieho hardvéru. Prosim, opravte to, aby nezacali aj inym uzivatelom krvacat oci. :(
gammaray
no nezblazni sa
killimanjaro
ja by som na ich mieste radsej ovladace doladoval ako odladoval.
Pridať nový komentár
TOPlist