Vodné chladenie s trojicou GTX 980 za cenu ojazdeného auta

 
Spoločnosť Gigabyte uviedla do predaja vodné chladenie spolu s trojicou grafických kariet nVidia GeForce GTX 980. Cena? $3000.

Isteže, už len samotná karta GTX 980 je drahá keď sa ceny najlacnejších modelov pohybujú od 530€. Cena vodného systému Waterforce od Gigabyte však ďaleko presahuje cenu trojice aj tých najdrahších modelov karty nVidia GeForce GTX 980. Gigabyte si totiž za Waterforce pýta vysokých $3000.
 
 
Okrem trojice kariet zapojených do tri-way SLI však dostanete aj externé a extrémne vodné chladenie, ktoré sedí na vrchu počítačovej skrine. Zapojenie tohto vodníka príliš vkusné nie je a zhora do vnútra skrine poputuje niekoľko hadíc a káblov. Každú kartu chladí vlastný radiátor.
 
Vďaka výkonnému chladeniu pobeží každá karta so základným taktom 1228MHz a turbo taktom až 1329MHz. Každá karta bude mať k dispozícii 4GB GDDR5 pamäte s frekvenciou 7010MHz, ktoré budú s jadrom komunikovať skrz 256-bitovú zbernicu.
 
 
Waterforce systém sľubuje okrem výkonného chladenia aj tichý chod. Vodný systém disponuje aj predným displejom, na ktorom môžete sledovať otáčky ventilátorov a teploty kariet. Prostredníctvom otočných regulátorov je tiež možné meniť otáčky ventilátorov a pumpy.
 
 
Zdroj: techspot
 
Komentáre (13)
sg007
PC za cenu ojazdeneho starsieho auta nieje az taka nezvycajna vec, ale kupit si toto za cenu ojazdeneho auta to chce uz odvahu :D
passco
Ako fajn predám auto a kúpim si to .. lenze kto bude platiť účty za elektrinu? :D
kiko64
Myslim ze prevadzkovat auto je predsa este drahsie ako tri taketo graficke karty :D
hocico
vrchol gycu ,humus, otras.., GigaShit je naozaj shit, vsetky veci co roby su sracka.., kto neveri ,nech si vyhlada v googli ,.., hadam nemusim zmienovat amd/ati karty ,ktore boli umelo zamknute ,aby sa nedali taktovat.., dosky ktore robia su srot.., na bezne pouzivanie -ok ,ale ked uz clovek chce od toho viac -tak to ide do kytek..., aj toto -ten display je nejako nakrivo..(spodna strana cisel je v plaste..) ,plasty vyzeraju lacno a humusne... ,to je ako razer -ale razer je este aj predrazeny a pritom srot.., plasty su horsie nez cina.., kvalita jue uboha.., tie ich ,,custom´´ cherry GREEN spinace su lacna napodobnenina.., proste humus.., ale gigasrot -nikdy v zivote..., to uz clovek vidi ,ako sa setri na pcb (napr. zakl.dosky) -fakt -su to jedni z najväcsich odrbavacov pod slnkom...
lemmyK
chlapce tebe to dobre jee be akoby povedal rytmus..)))))
Andreww
Nadychni sa clovece .
Murkoslav2
Gigabyte je shit ? A co je podla teba kvalitny vyrobca ? Videl si uz otvoreny pocitac ?
Toman
jdu blejt, velebnosti
lemmyK
Pre normalnych , mam tu zajtrajsie noviny. redakcia nestihla ani vygooglit ale Nemci ju uz otestovali. ako vzdy prvy a najlepsi http://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/grafikkarten/33609-gigabyte-geforce-gtx-980-g1-gaming-waterforce-3-way-sli-kit-im-test.html Mam za to u vas pivo)) To balenie je vymakane , taky kufrik ako vacsia prirucna batozina. Ale zabili to vysokou cenou. lebo pretaktovat to moc nejde, to je ale uz chyba nvidia a obmedzeni. pri 1500+50mhz aj tak uz na vsetkych 980kach padnu NV ovladace pri zatazovom teste alebo foldingu,boinc.to je na inu diskusiu
hocico
chapem ze som stupil na kurie oko majitelom gigashitu, no kludne sa mozte pozriet na guru3d.com (A ak to uz nieco niekomu nehovori je truba na n-tu) ,tiez tam riesili amd karty ,ktore boli podtaktovane (zamerne) ,ci kurili a blbli natolko ,ze ked ich clovek podtaktoval ,uz isli v pohode..., alebo umerne blokovanie taktovania.., proste sa z GK nedalo vytiahnut viac ako tie iste modely od GIGASHITU..., (znamy mal tu ,,cest´´ a nadaval na tu znacku..) ide o to -gigashit je dobry pokial s nim clovek moc neroby, netaktuje.., potom je to uz ina ,,kava´´ ,a mal som dost znaciek hardwaru..., mam aj skusnost s jemnym modingom (dizajn) aa pod.., cize nie som laik, a kvalitu si viem ocenit..., do masin som vrazil xxx penazi...(a rokov..) takze tak..
Noobsz DJ
Od Gigabytu som mal za posledných 8 rokov dve dosky. Ani s jednou nebol nikdy žiadny problém, a to som mal vždy CPU od AMD s otvoreným násobičom. Teraz mám od Gigabyte prvý krát aj grafickú kartu (taktovanú od výroby s možnosťou prepnutia na druhý BIOS pre taktovanie) a taktiež s ňou nemám absolútne žiadny problém. PS: výrobcu Gigabyte sa nezastávam, ale ani ho nevychvaľujem.
hocico
tak napriklad ,aj po novom... http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=391397 https://forums.geforce.com/default/topic/688127/update-gtx-780ti-artifacting-crashing-gygabyte-windforce-gv-n78toc-3gd-oc-bad-batch-/?offset=225
MQ
Cena je podla mna sialena, ale... vsetko ma svoje ale a zalezi od uhla pohladu. Kto pouziva take grafiky ako pracovny nastroj a zaroven potrebuje ticho, tak nad tym moze rozmyslat. Druhou strankou je to, ci sa investicia oplati. Pretoze ak uz investujem take peniaze, chcem ich spat a samozrejme aj s financnym ziskom. Zisk vykonneho chladenia a ticha je len bonus, ale pokial na tom mam byt stratovy, nestoji to za rec. Pokial sa mi investicia nevrati do jedneho roka, ani nad tym neuvazujem. . Stalo by za zaujimavost porovnat toto chladenie s nejakym kvalitnym vzduchovym. Ake by boli rozdiely v teplotach, hlucnosti, a hlavne v cene. Dnes nie je problem kupit vykonne a zaroven tiche vzduchove chladenie. Bolo by pekne vidiet, ci tento zazrak naozaj stoji za to, alebo ci je to len placebo efekt pre snobov a ludi hrajucich sa na geekov. . Design nejako neriesim. PC nemam ako kus starozitneho nabytku, na ktory sa rad pozriem, alebo ho mam v centre diania, aby ho kazdy videl a mohol sa potesit jeho krasou a dokonalou rucnou pracou. PC mam ako pracovny nastroj, mimo zvedave pohlady a je uplne jedno, aky necoolovy design ma. PC ma pracovat a zarabat, nie sa hrat na eleganciu a na nieco, cim naozaj nie je a nikdy nebude.
Pridať nový komentár
TOPlist