Najvyhľadávanejším smartfónom na Google za rok 2014 bol iPhone 6

 
Tento rok patril na Google smartfónu iPhone 6 a zosnulému hercovi Robinovi Williamsovi. YouTube pre zmenu ovládol "pavúči" psík.

Rok 2014 sa istým krokom blíži ku koncu a štatistické stránky tak vydávajú zo seba rôzne štatistiky. V kategórii spotrebnej elektroniky bodovali najmä smartfóny a prvenstvo obhájil Apple keď bol v roku 2013 najvyhľadávanejším pojmom na Google iPhone 5S. Tento rok ho na tróne vystriedal iPhone 6, ktorý nasledoval konkurenčný Samsung Galaxy S5. Tretí v poradí najviac na Googli zaujímal užívateľov Nexus 6 nasledovaný štvrtou Motorolou Moto G. Piatym vyhľadávaným smartfónom bol Galaxy Note 4. Zaujímavosťou je, že jedinými zariadeniami v zozname, ktoré nie sú smartfónmi sú Xbox One od Microsoftu a hodinky Apple Watch, ktoré ešte ani nie sú na trhu.
 
 
Video portál YouTube taktiež nezíval prázdnotou. Najsledovanejším videom bolo video pavúčieho psíka, ktorý plašil okoloidúcich. Aj v tomto rebríčku nájdeme spoločnosť s nahryznutým jablkom v logu,  ktorú aféra s ohýbajúcim sa iPhone 6 dostala na 5. miesto. Testovanie ohýbania vlajkovej lode Apple videlo viac ako 60 miliónov ľudí.
 
Vo všeobecnom vyhľadávaní na Google ľudí najviac zajímal herec Robin Williams, ktorý zomrel v auguste tohto roku. Herec vo vyhľadávaní dokonca prekonal aj Majstrovstvá sveta vo futbale, ktoré sa konali v Brazílii. Ebola taktiež nenechala ľudí chladnými a skončila na treťom mieste. Hit tohto leta, takzvaný ALS Ice Bucket Challenge, obsadil 5. miesto. Za ním skončila populárna hra Flappy Bird.
 
 
Z uvedených zoznamov vidieť udalosti, ktoré najviac zaujímali ľudí v roku 2014. Uvidíme, čo prinesie rok 2015, v ktorom sa určite opäť dočkáme uvedenia nových vlajkových lodí na poli smartfónov a možno aj nejakých kontroverzných udalostí podobným ohýbajúcemu sa smartfónu.
 
Zdroj: phonearena
 
Pridať nový komentár
TOPlist