Obama podpísal zrušenie FCC označenia, elektronika môže byť lacnejšia

 
Prezident USA Barack Obama včera podpísal zákon E-Label, ktorý nenúti výrobcov smartfónov používať hardvérové označenie FCC. 

Producenti zariadení tak môžu tieto informácie zapísať do softvéru čo by mohlo mať za následok aj zníženie výrobných nákladov nakoľko na niektoré malé elektronické doplnky ako napríklad smartwatch býva problém nájsť vhodné miesto pre tieto informácie a ich vytlačenie je tak problematické.
 
A o akých informáciách, že je to reč? Ide o FCC logo a identifikačné čísla udelené FCC, ktoré nájdete na každom elektronickom zariadení vyrobenom v USA od roku 1973, teda 39 rokov po tom, čo vznikla FCC (Federal Communications Commision) a mnoho rokov predtým, ako sa smartfóny masovo rozšírili. 
 
Zmiznú FCC údaje z nasledujúcej generácie iPhone?
 
Po podpísaní návrhu senátorov Deb Fishera a Jay Rockefellera však týmto označeniam po 41 rokoch môže odzvoniť. Výrobcovia sa môžu rozhodnúť či u svojich produktov použijú tradičné hardvérové označenie, alebo dané informácie zapíšu do softvéru, čím by bol dizajn smartfónov a iných zariadení čistejší. Na umiestnenie FCC informácii v softvéri budú musieť upozorňovať v manuáloch. Senátori sa tiež domnievajú, že by mohla poklesnúť cena týchto prístrojov vďaka zjednodušeniu výroby nakoľko tlačenie, resp. gravírovanie informácií na telo prístrojov taktiež niečo stojí.
 
V súvislosti so zrušením označenia sa začalo špekulovať aj o tom, že nasledujúci iPhone prinesie ešte čistejší dizajn a FCC informácie budú zapísané v softvéri. Prípadne zníženie výrobných nákladov by sa týkalo aj Európy a teda aj Slovenska. Čistejší dizajn by sa nás však týkal čiastočne. Zariadenia dovezené a predávané na európskom trhu budú totiž stále musieť povinne niesť CE označenie a iné údaje nesúvisiace s FCC.
 
CE značenia a iných sa zatiaľ nezbavíme.
 
Zdroj: gizmodo
 
Komentáre (2)
Ethos
nechapem preco by sme sa mali znacky CE zbavit kedze to oznacuje Central Europe !! alebo certificate Europe !! To je to ze tie znacky VOBEC nesymbolizuju KDE tobolo vyrobene ale to je NATO ze kde sa to MOZE pouzivat !!
orcc
Trosku ta opravim :) CE znamena Conformité Européene" teda "Europska Zhoda" takze ziadne Central Europe, ani Cerficate Europe a ani nic podobne, "!!!
Pridať nový komentár
TOPlist