Borec z Nemecka - 8-jadrový procesor a 80GB miesta za $380

 
Narobiť vrásky na tvári konkurencii sa pokúsi nový smartfón z Nemecka Linshof i8. Ponúkne 8-jadrový procesor, 80GB vstavaného miesta, slušný fotoaparát a to všetko za cenu $380.

Linshof i8 bude už čoskoro novým kúskom na poli smartfónov, ktorý prináša netradičný dizajn, vlastné užívateľské rozhranie, pozoruhodné špecifikácie a atraktívnu cenu. Poďme sa teda pozrieť na tento prístroj z Nemecka, ktoré je známe svojou precíznosťou.
 
 
Na prednej strane samozrejme dominuje veľký displej, ktorý má v tomto prípade uhlopriečku 5" a rozlíšenie 1920x1080px. Spoločnosť uvedie 2 varianty kde jeden ponesie displej typu Super AMOLED a druhý IPS displej. CEO spoločnosti, Dr. Tomas Bencik tiež uviedol, že Super AMOLED verzia bude mať starostlivo kalibrované farby pretože mala trochu "šialené" farby vyčnievajúce mimo štandard. Oba displeje by však mali mať podobnú reprodukciu farieb.
 
Postúpme ďalej k vnútornostiam kde narazíme na menšiu zvláštnosť. Vstavené úložisko má totiž netradičnú kapacitu 80GB. Linshof toto číslo docielil tak, že použil jeden 64GB čip a ďalší 16GB čip vyhradený pre aplikácie, ktorý je taktovaný na vyšších frekvenciách. Dalo by sa to prirovnať malému SSD pre operačný systém v klasických počítačoch. Oba pamäťové moduly v smartfóne sú od SanDisk.
 
Procesorom je neznámy 32-bitový kúsok s ôsmimi jadrami s taktom 2,1GHz. Tomu asistujú 3GB RAM, o ktorých taktiež výrobca hovorí ako o vysoko taktovaných pamätiach. Vzadu nájdeme 13Mpx fotoaparát s 28mm objektívom  a Sony CMOS snímačom so svetelnosťou f1.8. Predný objektív vyfasoval 8Mpx.
 
Smartfón nezaostáva ani v operačnom systéme, ktorým je najnovší Android 5.0 Lollipop. Prístroj však obsahuje aj vlastnú Linshof grafickú nadstavbu, ktorá by mala byť hardvérovo akcelerovaná. Dostupná by tiež mala byť Linuxová, dotykom ovládaná nadstavba, na ktorej sa však stále pracuje.
 
Netradičné je aj rozmiestnenie tlačidiel. Softvérové tlačidla sú zoskupené vľavo dole zatiaľ čo stavový riadok si našiel miesto vpravo od nich.
 
Z konektivity nechýba smartfónu nič. Obsahuje GPS, Bluetooth 4.0, gyroskop, HDMI 1.4 s podporou 3D, NFC, Wi-Fi, LTE a dokonca aj elektronický kompas. Všetko to poháňa batéria s kapacitou 3100mAh.
 
 
Zaujímavá výbava, zaujímavý dizajn a zaujímavá je aj cena. Za odomknutý Linshof i8 na všetky siete si výrobca pýta $380. Prvé kusy by mali byť vyexpedované v prvom štvrťroku 2015 a zamieriť by mali aj na Slovensko. Spoločnosť tiež chystá 10" tablet s rovnakým dizajnom a špecifikáciami okrem displeja a batérie. Displej ponesie rozlíšenie 2048x1536px a batéria bude mať kapacitu až 9000mAh.
 
Zdroj: phonearena
 
Komentáre (24)
hatatitla
Nemec z cinskou cenou. Z wp by vyzeral lepsie
gammaray
Veru, pridat este WP variantu.
slimboyfat
A hrahsie.
DrStevko
no nevyzerá to zle, počkám si na reálne kúsky a potom sa uvidí že či ok
Dafter
a na co pre boha potrebuje niekto 8jadro v mobile?
dodo123
Androiďáci, ktorí si myslia, že čim viac jadier tým viac Addidas a hrajú tam flappy bird
passco
Zase nie je jadro ako jadro.. Kludne to môže byť na úrovni dvojjadra :)
Kecal
No predsa aby lepšie zvládal nové,sofistikovanejšie špehovacie software a nebrzdil tým bežné funkcie telefónu zamŕzaním a pomalým nábehom aplikácií.
johndoe
8jadra v mobiloch byvaju vacsinou 2 stvorjadrove procesory. Jeden usporny a druhy vykonny menej usporny. No a medzi nimi si system vybera podla potreby...
Archon
pozeram že SD karta tam asi nebude ... je baterka vymenitelna ? a to "...vysoko taktovaných..." škoda že museli tam dať nejaky marketingovy oblb , čim vyšie čisla tym lepšie...
snap-
je na niakom telefone nevymenitelna baterka?
palec 742
ano je, napr samsung note 3
xc7
Na note 3 aj 4 si menis baterku ako na kazdom inom mobile jednoducho bez naradia
Fero1
preto som sa pýtal aj ja, lebo mám Note 3 a akosi som nepostrehol, že batéria sa nedá vybrať. Chlapec z počutia šíri zaručené info, Note 3 nevidel, ani nedržal
Fero1
na Note 3 je nevymeniteľná batéria?
.:)
asi tym myslel jednoducho uzivatelsky vymenitelna
monka
Lg g3
Noobsz DJ
Napríklad aj môj ASUS Zenfone 5 má vstavanú batériu, ktorú len tak nevymeníš. Ak sa teda vôbec nejako vymeniť dá.
peto166
to "...vysoko taktovaných..." bude zrat baterku jak svina... darmo... smartdony ani nic ine sa nepohne dalej pokial nevymyslia lepsie baterky!
jk2
No, vizerá sakra dobre. Tak na tento kúsok si počkám a pekne zblízka si ho omrknem :-). Ak bude taký ako sa javí tak,....možno nástupca môjho terajšieho kúsku.
jo_han
mohol by si dabovat porno! krasa!
peto166
neteste sa ludia... unas sa i tak bude predavat minimalne za 600 euro...
Mihail
hmm pekne....vo fotošope im to ide, ale podla vsetkeho to bude fejk... http://cur.lv/g07fc
Ethos
zaujimaveee !!
Pridať nový komentár
TOPlist