Sony údajne chystá smartwatch s e-ink displejom

 
Podľa portálu Bloomberg by sme sa už budúci rok mali dočkať inteligentných hodiniek od Sony, ktorých najzaujímavejšou črtou bude displej. Ten bude po celom tele hodiniek vrátane náramku a mal by byť typu e-ink.

E-ink displeje sú ešte stále dominantné najmä pre čítačky elektronických kníh. Ich nepochybnou výhodou je nízka spotreba energie. Takýto displej by mali mať aj smartwatch od Sony pričom displej nebude len na ciferníku, ale aj na náramku. Celá plocha sa tak bude správať ako displej a bude vedieť meniť vzhľad zariadenia. Ostáva neznáme, či Sony použije farebný či monochromatický e-ink displej.
 
Podobné e-ink smartwatch sa snaží vyrobiť aj istá japonská spoločnosť, ktorá momentálne zbiera potrebné financie.
 
Okrem výhod akými sú spomínaná úspora energie či dobrá čitateľnosť majú však e-ink displeje aj svoje nevýhody. Tou hlavnou je pomalé prekresľovanie obrazu čo môže mať pri niektorých dynamických prvkoch nepriaznivý dopad na užívateľský zážitok. Je tak otázne, či sa zrovná tento typ displeja hodí na smartwatch, ktoré dokážu robiť oveľa viac ako len zobrazovať obyčajný text.
 
Hodinky budú skôr zamerané na štýl ako na high-end špecifikácie, nakoľko podľa Sony si väčšina ľudí v súčasnosti kupuje smartwatch kvôli dizajnu ako kvôli funkciám, pretože všetky funkcie zvládne bežný smartfón. Smartwatch by však mali byť jedným z prvých produktov v rámci novej stratégie Sony. Vytvorená bude tiež nová divízia, ktorej cieľom je prísť s produktmi a službami, ktoré nezapadajú do tradičného portfólia spoločnosti.
 
Zdroj: techspot
 
Komentáre (2)
passco
Super nápad :)
DrStevko
toto nemusi byť vôbec zlé...keď to vydrží 1-2 týždne na baterku tak ostatné smartwatch sa môžu strčiť... aby som ja každý deň nabíjal hodinky s telefónom omg
Pridať nový komentár
TOPlist