Origami chladič otestuje či sa vám chladič zmestí na dosku

 
V prípade, že uvažujete o kúpe nového chladiča pre procesor zaujímajú vás zrejme aj jeho rozmery. Aby ste predišli problémom pripravil Cryorig pre svoje chladiče origami chladič, ktorý otestuje či vám bude skutočný chladič pasovať na základnú dosku.

Kúpiť si príliš veľký CPU chladič, ktorý bude kolidovať s pamäťovými slotmi alebo s pasívami nad VRM nie je žiadna výhra. Výrobcovia síce uvádzajú väčšinu rozmerov pre svoje chladiče no Cryorig zašiel ešte ďalej a pre svoje chladiče ponúka možnosť vytlačiť si papierový chladič, ktorý následne zložite ako origami a môžete tak simulovať skutočný chladič.
 
 
Origami napodobňuje základňu skutočného chladiča, heatpipes a oblasť s rebrovaním, resp. jej spodný okraj. Výšku chladiča pomocou origami nezistíte, no to je údaj, ktorý každý chladič obsahuje. Origami chladič vám však pekne ukáže ako bude sedieť skutočný chladič na vašej základnej doske.
 
Ide o zaujímavý nápad, ktorý by možno mohli nasledovať aj ostatní výrobcovia chladičov. Papierový origami chladič totiž ponúka iba Cryorig pre svoje chladiče R1 Ultimate, R1 Universal, C1 a H5 Universal.
 
 
Komentáre (2)
Miroslav Jurčík
Taky no-fan cr95 by sa na jeden papier ani nezmestil :)
DiwaSwina
skvely napad!!
Pridať nový komentár
TOPlist