VisionTek USB Pocket SSD - SSD do USB portu s rýchlosťou 455MB/s

 
Ak chcete vyťažiť z vysokej rýchlosti, ktorú ponúka USB 3.0 rozhranie, musíte mať aj patrične rýchly flashdisk. Takých na trhu nie je mnoho no ten od Visiontek ponúkne rýchlosť zápisu až 440MB/s.

USB kľúč, alebo skôr vreckové SSD do USB portu, využíva služby LSI SandForce radiča, ktorý môžeme nájsť v tradičných SSD. Vďaka použitému radiču sú výrobcom deklarované rýchlosti čítania 455MB/s a zapisovať dokáže rýchlosťou 440MB/s. Prenos dát USB 3.0 rozhraním tak bude naozaj otázkou niekoľkých sekúnd. Kľúč je samozrejme kompatibilný aj s USB 2.0 rozhraním, treba však prirodzene počítať s nižšími prenosovými rýchlosťami.
VisionTek však okrem vysokej rýchlosti vyzdvihuje aj možnosť urobiť z disku bootovateľné médium a spúšťať z neho Windows na rôznych počítačoch či dokonca Mac-och. Pocket SSD je dostupný v dvoch kapacitách - 120GB a 240GB. Menšia verzia stojí $109,99, za variant s vyššou kapacitou požaduje výrobca $174,99. Ak však chcete trochu ušetriť môžete siahnuť po Mushkin Enahnced Ultra, ktoré akoby z oka vypadli Pocket SSD od VisionTek, no predávajú sa trochu lacnejšie.
 
Zdroj: techspot
 
Pridať nový komentár
TOPlist