Windows 9 zdarma? Pre užívateľov Windows 8 zrejme áno

 
Prezident Indonézskej pobočky Microsoftu prezradil cenu nadchádzajúceho systému Windows 9. Pre užívateľov Windows 8 bude zrejme zadarmo.

Microsoft tak nasleduje Apple, ktorý sa už dávnejšie vydal cestou bezplatných aktualizácií na novší operačný systém OS X. Podobne zdarma sú aj mobilné systémy iOS či Android. Onedlho sa k nim sčasti pridá aj Windows 9. Andreas Diantoro, prezident Microsoftu v Indonézii totiž potvrdil, že Windows 9 s kódovým označením Treshold bude zdarma vo forme aktualizácie pre všetkých Windows 8 užívateľov.
 
Ide o šikovný ťah nakoľko Windows 8 sa u mnohých ľudí zapísal ako kontroverzný operačný systém. Windows 9 síce prinesie niekoľko zmien ako napríklad nové tlačidlo Štart či virtuálne plochy, celkový dizajn z Windows 8 však zostane nezmenený. Microsoft tak vábi zákazníkov pričom slovo "zdarma" býva často tou najsilnejšou motiváciou. 
 
 
Windows 9 by mal byť dostupný zadarmo na stiahnutie rovnako ako aktualizácia na OS X alebo na Windows 8.1. Či bude prechod na Windows 9 dostupný zdarma aj užívateľom starších operačných systémov ako Windows 7 alebo Vista nie je známe.
 
Už zajtra sa však zrejme dozvieme viac nakoľko Microsoft oficiálne predstaví nový Windows 9, ktorého meno podľa posledných informácií môže byť aj Windows TH ako skratka pre Treshold.
 
Zdroj: pcworld
 
Komentáre (15)
Pjetro de
Windows TH, Windows 9 alebo Windows One, Windows X, Windows 365, Windows 2015, alebo proste len Windows ... Vsetci sme zvedavi na meno novych Wokien.
smutik
Ozvlast pre korporacie je to naozaj lakave :))
MIFU
Aktualizácia zdarma z 8 na 9 by bolo prijateľné odškodné za ten nedomyslený OS.
Prasiak
Firmy su vacsinou na win7 a pochybujem ze aktualizacia bude aj pre uzivatelov win7, cize pokial nezrusia podporu na win7, tak si ziadna firma nebue nutena kupovat 8 aby mali zadarmo 9.
BILL GATES
Nak to pomenuju Windows 1000, cakam novy dizajn kalkulacky, uplne postaci.
dilino11
posledny vymakany bol XP...7micka sa este dala prezit..ale tato 8micka..mam nervy. :-(
dilino11
posledny vymakany bol XP...7micka sa dala este akotak prezit, ale 8micka je uplna katastrofa.. :-(
Peter07
Dlho som fičal na XP, bol to super windows. Odolával som aj nepodarku Viste, nechcel som to vymeniť za XP. Keďže však XP-éčko je vývojovo veterán, prešiel som na W7. A to je pre mňa best. S tou osmičkou sa môžu strčiť... A deviatka? Ak to bude podobný bordel, tak ďakujem....
xy
win 8 je super
rezance
myslel si "pruser"? :D
xy
win8 je velmi dobrý super.
xy
win8 je super.lepší win som ešte nemal.
piťo
cesta na mars a späť potrvá o tretinu dlhšie lebo pri návrate na zem bude potrebný upgrade os win 10.3.1465 build
all
ten kto tvrdi ze win8 je super ma asi svij prvy pc alebo nepoznal xp no ak 9 ma byt taka ako 8-cka tak dik ale som na nervy z 8-cky a pri 9-ne by som asi vyhodil pc von oknom.
Ragnarocek
az na to, ze novy Windows nesie oznacenie Windows 10 :D
Pridať nový komentár
TOPlist