FBI dokončila svoj softvér na rozpoznávanie tvárí

 
Po viac ako troch rokoch vývoja a miliardovej investícii FBI oznámila, že konečne dokončila softvér na biometrické rozpoznávanie tvárí, ktorý by mal posilniť bezpečnosť krajiny.

Program rozpoznávania tvárí nazvala FBI Next Generation Identigication (NGI) a jeho úlohou bude zaznamenávať milióny tvárí amerických občanov, pričom v prípade potreby ich bude porovnávať s databázou. Systém však nebude obmedzený iba na tváre. S pomocou zdieľanej databázy prezývanej Interstate Photo System (IPS) bude tiež môcť rozpoznávať a porovnávať tetovania, jazvy či dokonca očné dúhovky.
 
 
Podľa slov FBI by NGI mal už na budúci rok obsahovať asi 52 miliónov tvárí jednotlivcov, ktoré môžu pochádzať aj z fotografií vykonaných pri uchádzaní o prácu. Taktiež ak niekde budú vyžadovať odtlačok prstu ten poputuje do databázy.
 
Presnosť tohto systému samozrejme nie je 100%-ná, za čo čiastočne môžu aj kamery, ktoré nie vždy majú požadované rozlíšenie. Pre danú tvár údajne NGI zobrazí zoznam 50 kandidátov pričom sľubuje "iba" 85%-nú šancu, že daný človek, resp. tvár sa v zozname nachádza. Postupom času ako sa kamery budú zlepšovať a databáza zväčšovať bude však pre systém ľahšie identifikovať zločinca. Rovnako však bude ťažšie ustrážiť si súkromie.
 
Zdroj: gizmodo
 
Komentáre (7)
Dafter
kebyze tu milliardu dolarov radsej vlozia na vyskum pre NASA alebo nejaku inu podobnu organizaciu tak si myslim ze by to boli omnoho lepsie investovane peniaze
passco
Že posilniť bezpečnosť krajiny.. fakt by sme pre ich bezpečnosť ich mali odrezať od ostatných krajín a zaviesť pre ních kompletné embargo .. Niečo ako ma KLDR...http://hackread.com/anti-surveillance-mask-security-cams/
JezisMaria
Plne suhlasim! Ocean medzi okolo Ameriky uz nedokaze plnit ochrannu funkciu pre zvysok sveta.
proste ja
ja to skôr považujem za zámienku ako získavať informácie. veď keby sa niekomu nepáčilo povedia že to je v záujme bezpečnosti
jk2
Kto nemá rozum, rieši následky, namiesto príčiny problému. Tam ako v súčastnosti amíci :-). Sú taký zahľadený do seba, že absolútne nedokážu riešiť problémy inak ako šmírovaním a vojenskými prostriedkami. Tá krajina totálne morálne zakrpatieva (zrejme vďaka loby zbrojárskych firiem) a vládnych agentúr, ktoré mám pocit sú už dosť mimo kontrolu. Šíria iba paranoju doma aj za hranicami.
Qerulant
No niekto sa cíti ohrozený, preto to masívne špehovanie. Zrejme ten niekto má nekalé zámery!
kamila korobova
super
Pridať nový komentár
TOPlist