Koniec plazmových televízorov sa blíži, LG plánuje ukončiť ich výrobu

 
Panasonic, Samsung a teraz údajne aj LG. Všetci títo veľkí hráči ukončili alebo plánujú ukončiť produkciu plazmových televízorov čo robí z tohto tovaru veľkú vzácnosť.

Nie je tomu dávno, čo Samsung oficiálne oznámil ukončenie výroby svojich plazmových televízorov, ktoré nastane už v novembri. Ešte pred Samsungom stihol zastaviť výrobu plaziem Panasonic, ktorého plazmové televízory považuje väčšina ľudí za tie najkvalitnejšie spomedzi plazmových televízií. Koniec plazmovým televízorom majú onedlho urobiť aj v LG.
 
 
LG bol po Panasonic-u a Samsung-u posledný veľký hráč, ktorý ešte vyrábal plazmové televízory. Kórejské denníky Yonhap News a The Korea Times však napísali, že spoločnosť sa rozhodla, že ukončí výrobu týchto televízií a oficiálne vyhlásenie o ukončení by malo nastať už čoskoro. Dôvod ukončenia zatiaľ nie je známy, no podobne ako Samsung aj LG k ukončeniu zrejme vedú zmeny v požiadavkách na trhu a drahšia výroba plazmových televízorov.
 
Po LG zostane v hre s plazmovými televízormi iba menej známa čínska spoločnosť Changhong Electric Co., ktorej produkty si kúpite aj na Slovensku. Na náš trh však táto firma priniesla iba LED televízie.
 
Ak teda preferujete plazmovú televíziu vyzerá to tak, že už naozaj nezostáva mnoho času na jej zakúpenie. Prioritou sa u výrobcov stávajú LED a 4K OLED televízie.
 
Zdroj: engadget
 
Komentáre (16)
M2
"...a 4K OLED"? Existuje vôbec taký TV?
Bird
áno http://tech.sme.sk/c/7353866/lg-uvadza-na-trh-obrovske-oled-televizory-s-ultra-hd-rozlisenim.html
Vladys
áno a to priamo od LG http://www.engadget.com/2014/08/24/lg-4k-oled/
Ethos
to co je za sprosta otazka?
Genyus
"...drahšia výroba plazmových televízorov." - ukážte mi lacné OLED :D a ukážte mi LCD ktoré je v rovnakej cenovej kategórii lepšie ako plazma. Jediná nevýhoda plazmy je len jej spotreba. Zase len doláre v očiach akcionárov, a spotrebiteľ tradične na poslednom mieste.
Bird
bohužial marketing nepresvedčil ľudí aby kupovali plazmy, každý sa hrnie do LCD. Keď sa nepredáva určitý počet kusov tak je jasné, že to pomaly pôjde do straty. Spotrebiteľ si toto urobil sám.
passco
Mna presvedcil LED v obchode a nepozeral som čo je viac prezentované .. proste porovnanie rovnakej kvality videií na oboch typoch TV :)
ArMoRKiNg
Pasco, v tom prípade ti musím odporučiť návštevu očného, pretože s vysokou pravdepodobnosťou máš poruchu vnímania kvalitu obrazu na TV. LED sa ešte roky nevyrovná kvalite obrazu na plazma televízoroch, mám doma 3x led, 2x samsung 55" jeden LG 55", ale ani sa nepribližujú mojej 65" panasonic plazme ...
Ethos
naco ti je tolko TVs ??
ArMoRKiNg
Velký dom + kancelária, je to primerané množstvo. Ja osobne TV pozerám takmer iba v noci a na tú panasonic plazmu proste nemajú tie ledtv, pritom sú to o rok novšie TV, vydané tento rok ...
passco
Jasne v kvalite... Vždy som počúval tie žvásty ale ked prídem do obchodu a pozrem si obraz, tak vidím tam Caspera a podobné individuá ako tam behajú po plazme
Hrochy
Presaturovany prekontrastovany rozmazany obraz LCD TV s LED podsvietenim (LED TV je nieco ine) je ozaj zly pohlad na vec. Cim sytejsie farby, tym lepsi TV nie je prave znakom kvality. Inak panasonic plazmy maju aj dobry postprocessing obrazu, takze na plazme vyzeral celkom fajn. Preco plazmu nekupovat, na to existuju tiez realne dovody: spotreba pri vysokom jase (normalny clovek zije na svetle, preto potrebuje aj vyssi jas obrazu), v lete je mala miestnost plazmou celkom rychlo vykurena = naklady na chladenie alebo pocit velkej nepohody, na plazme vidim stale blikanie (aj LED ci CCFL podsvietenie blika, ale to vidno az ked clovek odvrati v noci pohlad od LCD).
passco
Prekontrastovany rozmazany obraz LED? Ty si padol z iného sveta? Plazma je rozmazaná ako svina jediné čo sa na tom dá pozerať je pomalé romantiky typu Esmeralda :D Vidim ze sytost je tvoj problem ale to bude dobré casom sa nasýtiš dosť
Ethos
prosiimta plazma bol shit aj ked vysiel novinka .. zere to jak svina eletriku tazky jak svina taha oci jak svina , ziaden eco mod ..
sphynox@gmail.com
Ja som tiež chcel plazmu domov, ale oco že nie nie to už je staré.
Martin_MT
Tak, určite plazma nasledovník CRT, je škoda, že vymrel, mám plazmu od LG a spotreba, že, veľa kúria, aký dríst, plazma mám premenlivú spotrebu aj bez eco módu. Väčšina filmov má tmavé scény vtedy má môj LG uhlopriečka 127cm spotrebu 89 W!. Akosi odporcovia plazmy zabúdajú na podstatný a najdôležitejší detail ktorý rady zamlčujú, že LCD má konštantnú spotrebu aj pri vypnutom eco móde! Naproti tomu pri plazme je stále premenlivá! Stačí si to zmerať :-) a to kúrenie je kravina vôbec to nekúri zas, len mýtus! :-)
Pridať nový komentár
TOPlist