Pozor! HP má problémy s napájacími káblami

Spoločnosť spustila program výmeny. Hrozí prehriatie, roztopenie a škody na majetku.

Spoločnosti už bolo hlásených 29 prípadov prehriatia, roztopenia alebo prepálenia napájacieho kábla. Dve hlásenia boli ohľadom zhorenia zariadenia a 13 prípadov bolo vážne poškodenie zariadení. Dotknuté napájacie káble majú označenie LS-15 a sú distribuované ku notebookom a mini notebookom HP, Compaq a s AC adaptérmi dodávaných spolu s dokovacími stanicami. Jednať sa má o viac ako 6 miliónov káblov.

Ide len o čierne káble. Včera bol zahájený celosvetový program výmeny. Dotknuté káble sú dodávané od septembra 2010 do júna 2012. Zákazníci si ich budú môcť vymeniť bezplatne. Nie všetky notebooky a mini notebooky boli dodávané v tom čase s dotknutými káblami. HP ďalej uvádza, že taktiež nie všetky napájacie káble s označením LS-15 sú rizikové. Ako zistiť ktorý je a ktorý nie je rizikový sa v správe neuvádza. Doporučujeme však, aby ste si to na tomto odkaze dali overiť. Zvoľte krajinu a zadajte e-mail. HP podpora vám zašle akékoľvek aktualizácie a zistenia o probléme.

Do pozornosti dávame (ak vám ušlo) aj problém s batériami od Apple. Pred pár dňami Apple oznámil program výmeny batérii v iPhone 5.

Komentáre (5)
jajtykok
Ale len v Amerike a Canade lolovia
gammaray
A co ako teraz ?
passco
čo šetrili medou? :D
KatjushaMan
Nemusi sa len setrit na medi staci nevyhovujuci izolacny odpor a uz mas ohen na strechce
PC Čip
Tak HP sa znova predviedlo..
Pridať nový komentár
TOPlist