ICQ zaznamenal po rokoch opäť rast. Používate ho aj vy?

Ruský prevádzkovateľ služby ICQ si stanovil za cieľ oživiť popularitu svojho messengera. Po rokoch stagnácie zaznamenal opäť rast, predovšetkým v Južnej Amerike.

V priebehu jedného týždňa si ICQ stiahlo viac ako milión užívateľov v Brazílii a stal sa tak jedným z najpopulárnejších softvérov v Apple App Store. Dôvodom rastu je predovšetkým široká dostupnosť mobilnej aplikácie ICQ. Messenger je dostupný pre všetky mobilné platformy. Okrem Androidu a iOS je k dispozícii aj pre Windows Phone, BlackBerry, dokonca aj Symbian. Popri aplikácii existuje aj verzia pre počítače.

Prevádzkovateľ sa snaží prispôsobiť aplikáciu pre každú platformu, takže aplikácia vyzerá ako natívny softvér a môže byť integrovaná do dizajnu operačných systémov. Predovšetkým na mobilných zariadeniach si chce získať čo najviac nových užívateľov. Stratégia je aktuálne zameraná na rozšírenie užívateľskej základne, najmä v Rusku, Južnej Amerike a Európe. 

Zdroj: Winfuture.de

Komentáre (14)
Broslowski
Ano do dnes :) IM ktory skutocne este snad ani raz nesklamal
hopsasa
Sklamal mnohokrát (zlá aplikácia, výpadky, nedostupnosť), ale to isté aj Gtalk, Facebook. Čo zabilo ICQ bolo neuveriteľné množstvo spamu, ktoré našťastie už prestalo. Len je otázne či zásahom firmy alebo jednoducho preto, že sieť sa vyprázdnila. Stále som na ICQ ale som asi tak jediný, všetci ostatní sú na FB, Skype. ICQ mám zapnutý len preto, že ma to nič nestojí ale cca 3 roky som si cezeň už s nikým nepísal.
m2fizy
Ono problem nebude v APLIKACII ... ale v tom co je medzi stolickou a klavesnicou. Keby ste napouzival primityvneho ICQ klienta ... ale neaku jeho "alternativnu nahradu" tak by Vami menovane problemy vobec neexistovali. To ze o tom niekto neviem, neznamena ze sa to neda !!! BTW nieje vobec pravda ze s FB sa uzivatelia stratili z ICQ ... je to o tom kto co preferuje a nie o tom akeho "klienta pouziva". Mam stale "neurekom" znamych na ICQ, ktory ani napriek FB na ICQ nezanevreli a state spolu tymto sposobom komunikujeme ... uplne normalne. Skor by som ale poznamenal "neuveritelny" STEAM BOOM. Kedy sa za posledne 2 roky steam podla mna aj zdvojnasobil. Toto tu doteraz nebolo !!! a nie neaky FB, ktory nic nedokaze (vlastne ano ... obrat Vas o sukromie).
Broslowski
No ja som napr za tie roky pouzivania nikdy nemal spam, viem ze bol niekedy straaasne davno nejaky vypadol den? dva? neviem uz presne a mozno bol problem len u mna, ale inak to ide od doby kedy som mal PC s Celeron D na 4GHz :D
Curuj
takže už sa môže používať iný klient ako oficiálny? teda ani nemajú vo zvyku upravovať protokol každý mesiac? to mi nejako nesedí
Hrochy
Ja pouzivam na linuxe aj win Pidgin a na Mac OS Adium. Kazdopadne, mam tam cca 40 ludi, z toho je online v priemere 1,5 cloveka (seba nepocitam).
Eddward
jasne, stale pouzivam, uz ani neviem kolko rokov... teda samostnatne uz nie ale pod Trillianom, kde mam aj Skype, Google ucty v jednom... bohuzial pocet online ludi s prichodom facebooku dost klesol
kiko64
prestal som ho pouzivat, lebo ostatni prestali, nikoho tam uz nezozeniem....
Lyzicka
uz dlho nepouzivam... a ked vidim ze ho vlastnia rusi, tak ani nebudem
sphynox@gmail.com
Takze americky fb a gugel ti nevadi? :D
m2fizy
asi tak ... clovek nadava na nieco co je uz peknych par rokov pod "ruskom" a pritom to zisti az teraz (hovorim o ICQ) ... to je teda "vzdelany uzivatel". Ale na druhej strane s otvorenou narucou "vita" FUCKBOOK alebo podobne "infiltrovane" organizacie (do ktorych pomaly ale isto bude patrit uz aj google). TOLIK K PRUMERNE INTELIGENCI PANOVE (vsak pane "lzyce")!
Mučo Mačo
pouzivam icq na windows phone. teda app sa vola ICQ..je to ale best klient pre fb a gtalk, fb je neporovnatelne rychlejsie, ako idiotsky, spraseny messenger..icq protokol ale nepouzivam,nik ho uz nema
AmOK
Pouzivam QiP 2003. Je zaujimave, ze, ked si nainstalujem akykolvek iny Qip (Infium), alebo ICQ, tak sa nedokazem na svoj funkcny ucet prihlasit, co mi zas zily netrha, kym 2003-ka funguje. Len mi to pride zahadne. :)) Heslo si samozrejme pamatam, ziadne automaticke nalogovanie po spusteni programu.
pishinger
ICQ pouzivam (prihlasujem sa na neho) pravidelne uz dlhe roky, samozrejme ale cez klienta tretej strany, konkretne Trillian. Pisat si tam s niekym je ale celkom problem a ono je to asi aj dobre, samotny protokol bol a zrejme este stale je dost zly.
Pridať nový komentár
TOPlist