Špecifikácie a ceny všetkých Haswell Refresh procesorov

 
Intel nenápadne odštartoval dodávky procesorov označovaných ako Haswell Refresh. Zosumarizujme si ich parametre a ceny.

Nové procesory neprinášajú dramatické zmeny a používajú architektúru Haswell, ktorá mala premiéru minulý rok. Hlavnou črtou Haswell Refresh procesorov budú zdvihnuté frekvencie o 100MHz čo prinesie asi 2-5%-ný nárast výkonu. Procesory vyžadujú rovnaký socket ako existujúce Haswell procesory, teda LGA 1150. V súvislosti s Haswell Refresh procesormi sa hovorí aj o novom Z97 čipsete, ktorým budú vybavené nové základné dosky. Ich príchod sa očakáva budúci mesiac.
 
Teraz však už  k samotným tabuľkám so špecifikáciami nových Haswell Refresh procesorov, ktorých je dovedna 44 - 27 pre stolné počítače a zvyšok pre mobilné zariadenia. Najprv procesory pre stolné počítače.
 
 
 
Intel bohužiaľ nezverejnil Turbo frekvencie jednotlivých procesorov a tak si na tento údaj budeme musieť ešte počkať.
 
Osvieženia architektúry Haswell sa dočkali aj mobilné procesory. Tu sú:
 
 
 
Komentáre (7)
xsi69
Špecifikácie a ceny všetkých Haswell Refresh procesorov- Jediná vec čo mi tam chýba sú "K" modely :)
vulu
K vraj nebudu mat uz pastu,ihs bude asi spojene pajkov preto pridu neskor.Daco take som pocul, ci to naozaj bude tak to neviem.Ale moze to byt pravda kedze K vydaju neskor. Este by mal vyjst Kckovy celeron.
xsi69
Myslím si, že aj nové "K" budú mať pastu. Usudzujem tak podľa novinky: http://pc.zoznam.sk/novinka/nove-dosky-msi-s-ochranou-nahych-procesorov Keby boli pájkované, tak by tá ochrana nemala žiaden zmysel...
Monsterr
K nebudu mat pastu toto je myslene pre procesory ktore eeste pastu maju, a naviac to je len na drahej doske
vulu
oprava : K pentium, nie celeron.
xst
tak dufam, že ceny starších verzií pojdu dole lebo už dlho sledujem i5 4670K :)
xsi69
Klesnú o cca 10%, rovnako ako tomu bolo pri sandy-ivy, ivy-haswell. Ale u našich slovenských obchodníkoch klesnú tak za mesiac-dva po uvedení nových.
Pridať nový komentár
TOPlist