AKTUALIZÁCIA: Najväčšia zbierka hier na svete je na predaj. Zbierka predaná za $750,250

Držitel zbierky je zapísaný v Guinessovej knihe rekordov (hráčskej edícii) a po rokoch zbierku predáva ...opäť.

Niektorí ľudia zbierajú mince, známky, rôzne kartičky či dokonca autá. Michael Thomasson je zanietený zberateľ video hier. Jeho kolekcia mu vyniesla miesto v Guinnessovej knihe rekordov. Bol odhodlaný vlastniť každú hru čo mohol získať od čias úplne prvej, ktorá bola Cosmic Avenger. Bolo ešte v jeho detstve keď mal len 12 rokov.

Počas doby trvania jeho vášne, ktorá trvá dodnes už stihol svoju zbierku predať dokonca dva krát. Raz to bolo v roku 1989 z dôvodu zbierania financií na kúpu Sega Genesis a o deväť rokov neskôr opäť na financovanie svojej svadby. Keďže o Thomassonovi a jeho zbierke sme už písali, poďme sa pozrieť viac na jej predaj. Tretí predaj jeho kolekcie začal 4.6. so štartovacou sumou 1 americký dolár. Aukcia prebieha na gamegavel.com a zapojiť sa môže každý, kto prihodí minimálne $250. Aktuálne má prvenstvo užívateľ s prezývkou palmertech, ktorý získa zbierku za $50 000 ak sa nenájde nikto, kto by prihodil viac.

 
... a takto vyzerá najväčšia zbierka hier na svete

$50 000 nie je práve adekvátna suma za najväčšiu zbierku hie na sveter. Ako bonus dá Thomasson víťazovi aukcie originál certifikátu od Guinsessa. Thomasson prevádzkoval sedem nezávislých herných obchodov v priebehu deväťdesiatych rokov a za posledné desaťročie pracoval ešte aj pre jeden iný obchodný reťazec. Počas tohto obdobia mal teda prístup k mnohým titulom, ktoré sú navyše vo veľmi dobre kondícii, neporušené a zabalené. Tým získava zbierka oveľa vyššiu hodnotu. Všeobecne sa odhaduje, že jeho zbierka je hodná čosi medzi $700 000 až $800 000.

Viac ako 2600 titulov nebolo vôbec otvorených a ďalších viac ako 8000 je kompletných s obalom a manuálom. Ako dôvod predaja uvádza Michael túžbu viac sa venovať rodine. Hneď na to uviedol, že svojej vášne sa úplne nevzdáva a nezavrhuje ani to, že sa niekedy ku ich zbieraniu opäť vráti a všetko vrátane s Guinnessovým rekordom opäť dosiahne.

Ak vás zaujíma aké tituly sú v jeho zbierke, nájdete ich na tomto odkaze. Zaujímavým čítaním môže byť aj interview na stránke readretro.com.

AKTUALIZÁCIA: Koniec aukcie bol naplánovaný na 15.6.2014. Zbierka sa predala za úctyhodných $750,250.  Prihadzovať sa dalo po $250 a podľa ceny sa zdá, že posledné prihodenie bolo práve $250. Identita nového majiteľa nebola verejnosti odkrytá.

Komentáre (5)
AmOK
Opat nemam zaujem!
Autorovi
Som prvýkrát na tejto stránke, ale zároveň aj posledný. Autorovi odkazujem, nech sa naučí gramatiku, výroky typu "úctihodných", chýbajúce slová, množstvo čiarok a zlá štylizácia sú na zaplakanie.
Reoxid
Tak sa vráť na SMEtisko a bude pokoj.
passco
Prosým ta, kto bi vedel tento jazik na jednotku, ked teraz je narodní jazyk anglixtina?
Muad'Dib
Veru, zjavne si prihodili 3 a výsledná cena (podľa článku) nebola úctyhodných, ale smiešnych 750,25 $...
Pridať nový komentár
TOPlist