EN

2011. Rok iPad-u 2.

iPad už viac nie je taký, aký ste ho poznali. Je užší, ľahší, rýchlejší, vie FaceTime a dokáže pracovať 10 hodín. Prístroj, za nezmenenú cenu je ešte príťažlivejší.

2. Marca 2011 - Médiami skoro pochovaný Steve Jobs dnes na očakávanej akcií, ktorá bola ohlásená už minulý týždeň, ukázal svetu nové dieťa Apple - iPad 2. Dlho očakávaný prístroj priniesol zlepšenia a inovácie všetkých vlastností, pribudli aj novinky. 

Zachovalé zostali kapacity a cena zariadení. Naďalej ale nezostanú dostupné len 16, 32 a 64 GB varianty, dostupné vo verzií WiFi, ako aj 3G. Pribudla farebná modifikácia prístroja, v bielej, ktorá pôsobí decentnejšie a zapadá do histórie výroby prístrojov tejto značky. 

Na vzhľade vás ihneď upúta silná podoba s menším bratom, iPodom Touch. Zadný diel je vyrábaný unikátnou, patentovanou technológiou UniBody, ktorá zabezpečila nové rozmiestnenie elektroniky prístroja tak, aby nenastali straty ani na strane výkonu a ani na strane, tak potrebnej, batérie. Telo ukáže hneď dve čočky fotoaparátov. Prvá, umiestnená na prednej strane, je HD FaceTime kamera, s rozlíšením VGA,   umožňujúca videohovory aj s použitím služby Skype. Zadná ponúkne možnosť nahrať videozáznam o rozlíšení  720p a rýchlosti 30 snímkov za sekundu. 

iPad 2 bol jednoznačne zle živený, pretože stratil 33% svojej hrúbky a 15% svojej hmotnosti, pričom si zachoval rovnaký, LED LCD displej o uhlopriečke 9,7''. Fáma o Retina displeji s čarovným rozlíšením presahujúcim 2000 obrazových bodov na dĺžku prístroja sa nenaplnila. Zostalo zachované, 132 ppi. 

Ďalším významným prvkom, ktorým iPad 2 upúta na prvý pohľad, je nové spracovanie ochrany displeja. Jej názov je Smart Cover. Ako Apple na svojich stránkach uvádza, tieto technológie boli stvorené jedna pre druhú. Len tým, že môžete ochrániť svoj prístroj pred nechcenými škrabancami, môžete zariadenie uspať, zobudiť, či ovplyvniť aktivitu monitora, áno, iPad obsahuje senzor okolitého osvetlenia. Obal nijak nezmení veľkosť prístroja, len pridá malú zábranu na jeho ochranu. Zároveň umožňuje svoje zloženie do rôznych podôb tak, aby ste využili iPad ako na videotelefóniu, tak aj na efektívnejšie písanie. 

iPad 2 ale nie je len pekná doštička. Je silným pracovným nástrojom. Jeho srdcom je nový A5 all-on-chip procesor, pracujúci na takte 1 GHz s dvoma aktívnymi jadrami. Apple siahol ešte ďalej a prispôsobil nový iOS tak, aby dokázal plne využiť, obe jadrá. V prístroji je zabudovaný i akcelerometer a gyroskop, rozpoznávajúci priestorový pohyb. Technologický pokrok zaručil rovnako veľkú výdrž batérie, 10 hodín. Procesor ponúka nárast grafického výkonu o 9-násobok, oproti originálu. Ideš a hráš, hráš, hráš!

Novinkou je sprístupnenie príslušenstva, konkrétne HDMI konektor, ponúkajúci plné, 1080i rozlíšenie a priami mirroring na externé zobrazovacie zariadenie. AirPlay technológia bola upravená tak, aby ponúkla rozlíšenie 720p pri pripojení pomocou Apple TV. Novým príslušenstvom je zmenená dokovacia stanica, po novom klávensnica určená výlučne pre iPad bola zrušená a nahradená Apple Wireless Keyboard. 

Zdroj: apple.com

Komentáre (11)
Wizik
Konečne sa pohli smerom dopredu. Ipad 3 už bude super. :-)
miso2911
takze uz tomu chyba len: flash 10.2, Full HD rozlisenie a Super Amoled Plus, 8Mpx kamera s bleskom, tensi ram, USB 3.0, priami HDMI konektor s moznostou prenosu 1080p, ale to sa asi nikdy nenaplni :D
predatormx5
namiesto USB tam mas vsade rozsireny Thunderbold :), full hd netreba, ale HDMI s moznostou prenosu 1080p by som bral. Preto asi pojdem do androidu, ale kebyze sa to u nas predava (asi pred tyzdnom jeden velky predajca elektro zaradil tazku novinku ipad jednicku, sice za 499 ale eur)tiez za $499 tak to beriem hned :)
qmox
thunderbolt tam nemas to je mikrofon :)
avixe
este ako tak pochopim ze chce niekto fotit s ta bletom, budis, ale na co ti tam je tensi ram to fakt nechapem.... btw. ipad nema thunderbolt
miso2911
neviem pride mi strasne hruby,,,uvidis ze za tri roky budu tablety prakticky bez ramu a bude to vyzerat ovela lepsie ako toto vid. samsung LED TV pre rok 2011 napriklad http://winarco.com/wp-content/uploads/2011/01/samsung-d8000-3d-led-tv.jpg :)
marcel_es
.. zamna hovori tato recenzia vsetko http://www.mojevideo.sk/video/d077/novy_ipad_2.html
jk2
iPad-u chýba, tak ako väčšine výrobkov od Apple, hlavne tá najdôležitejšia vec.............a to dobrá cena. Takže mňa zatiaľ necháíva úplne chladným :-)).
Frosty
to nemozes takto porovnavat.. na slovensku malo zarobis preto sa ti zda ze je to drahe
Mučo Mačo
Na co to je vlastne dobre okrem toho ze je to cool ?
NoReturn
to je dobra otazka xD
Pridať nový komentár
TOPlist