1000 koní, maximálna rýchlosť 320km/h – prvý elektromobil Faraday Future

 
Pomerne nová automobilka Faraday Future ukázala koncept ich superšportového elektromobilu FFZERO1. Má 1000 koní a z 0 na 100km/h zrýchli za menej ako 3 sekundy.

Veľtrh spotrebnej elektroniky CES v Las Vegas je miestom, kde spoločnosti ukazujú nové koncepty, trendy a vyťahujú esá z rukávu. Koncept svojho špičkového elektromobilu ukázala aj automobilka Faraday Future. Do svojho prvého elektromobilu ZERO1 vložila množstvo nápadov, z ktorých  možno nie všetky budú skutočnosťou keď vozidlo vyrazí na cesty.
 
 
Elektromobil FFZERO1 vyzerá ako futuristický elektromobil z budúcnosti a veru nejde o bežné auto s batériou určené pre rodiny. Má iba jedno sedadlo, ktoré je samozrejme určené pre šoféra. Sedadlo je naklonené v 45° uhle a v jeho tvorbe sa výrobca inšpiroval NASA sedadlami. Sedadlo je naklonené v danom uhle kvôli maximálnemu pohodliu a zlepšeniu cirkulácie. Kyslík a voda sú šoférovi dodávané cez helmu. FFZERO1 má 4 motory a dokáže vyvinúť maximálnu rýchlosť asi 321km/h.
 
Interiér auta je plne pripojený k ovládaciemu panelu a obsahuje intuitívne užívateľské rozhranie. Exteriér vozidla predstavuje kombináciu matnej a lesklej povrchovej úpravy s linkou, ktorej Faraday Future hovorí UFO a má značiť, že vozidlo nie je z tejto planéty. Telo auta netvoria obyčajné plasty či plechy, ale uhlíkové vlákna a odľahčený kompozitný materiál. Automobilka pre FFZERO1 vyvinula vlastné výkonne športové pruženie a celkovo je dizajn auta navrhnutý tak, aby bol čo najviac aerodynamický a pomáhal chladiť batériu.
 
 
Vozidlo vyzerá odvážne, potrvá však ešte roky, kým tento elektromobil opustí fabriky automobilky a vyrazí na cesty. FFZERO1 je totiž len vo forme konceptu a spoločnosť tvrdí, že jeho predaj začne do niekoľkých rokov. O sériovu výrobu sa však zrejme jednať nebude a FFZERO1 bude slúžiť hlavne pre demonštráciu schopnosti automobilky.  O cene sa nediskutovalo, viete si však určite predstaviť, že bude astronomická. Spoločnosť zároveň uvádza, že plánuje vyrobiť aj bežné elektromobily.
 
 
Zdroj: techreport
 
Pridať nový komentár
TOPlist