Iné

Najvýkonnejší procesor AMD® Athlon 64 FX-62 v zostave od FOX Computers

Táto recenzia je pomerne neobvykle zameraná na test celej počítačovej zostavy, čo určite prekvapí dlhodobých čitateľov servera pretaktovanie. Väčšina z nás je schopná postaviť si zostavu sama, no nájdu sa aj menej skúsení užívatelia, ktorí radšej investujú do hotového „kompletu“, prípadne si dajú poskladať počítač od známeho. Či už je výhodnejšia prvá alebo druhá voľba nechám na Vás, v každom prípade nie je na škodu nechať si zostaviť počítač od odborníkov. Dnes sa pozrieme na High - end zostavu od spoločnosti FOX Computers.
11.8.2006 | Iné | Mtex | 17 komentárov

Recenzia napájacieho zdroja Tagan EasyCon TG480-U15 480W

S prichádzajúcimi, stále čoraz výkonnejšími novinkami v oblasti počítačového hardvéru rastie ruka v ruke i náročnosť na ich spotrebu. Na zdroje dodávajúce energiu jednotlivým komponentom sú kladené väčšie nároky, čo sa odzrkadľuje nie len v náraste požadovaného výkonu, ale aj v samotnej zmene formátu z ATX1.3 na ATX2.0. Do popredia sa dostáva i otázka dôrazného znižovania ich hlučnosti, tiché zdroje sú jednoznačne vo výhode. Jednou z pozitívne hodnotených značiek v tejto oblasti by mal byť aj donedávna ešte u nás neznámy pojem Tagan. Najmä rada EasyCon by sa mala radiť medzi to najlepšie na trhu. Nechal som sa teda zlákať otestovaním počítačového zdroja z tejto rady, konkrétne 480 wattového modelu TG480-U15.
7.8.2006 | Iné | Bikermotyl | 13 komentárov

Recenzia reprosústavy Creative GigaWorks S750

Síce troška neskôr ako som plánoval, ale podarilo sa mi našetriť peniaze na kvalitnú reprosústavu. Plánoval som pôvodne najprv kvalitnejšiu 2.1 sústavu, neskôr 5.1 a nakoniec som sa uspokojil až s 7.1 sústavou :) Čo už, s jedlom rastie chuť a nakoniec som si vybral Creative GigaWorks S750. Pôvodne som ju chcel mať už v apríli, ale z finančných a časových dôvodov som sa k nej dostal až v polovici júna. Po skoro mesiaci testovania rôznymi filmami, hrami a samozrejme hudbou vám prinášam svoje dojmy z nej.
29.7.2006 | Iné | Ledy | 17 komentárov

LCD displeje

Keďže si chcem kúpiť nový noťasik, tak som sa chcel pozrieť na zúbok aké druhy LCD displejov sú v ponuke a v akom rozlíšení. Je to síce strohé, ale prehľadné a mne to konečne trochu ozrejmilo, čo sa vlastne ponúka. Je to môj prvý počin, tak to berte s rezervou.  
12.7.2006 | Iné | Pali | 8 komentárov

Recenzia myšy Razer Diamondback Chameleon a podložky Steelpad QcK

Už dlhšiu dobu som spokojný užívateľ tejto profesionálnej myšky, a tak som sa rozhodol priblížiť Vám ju. Keď som rozmýšľal nad výberom mojej novej myšky, rozhodoval som sa medzi modelom Copperhead s 2000dpi a modelom Diamondback s 1600dpi. Nakoniec vyhrala myška Diamondback, kvôli cene. V akcii, v ktorej som ju kupoval, bola aj podložka Steelpad QcK. 
9.7.2006 | Iné | Daniel | 22 komentárov

Recenzia externého pevného disku Western Digital 250GB USB 2.0

Čitateľ www.pretaktovanie.sk nám zaslal veľmi zaujímavú recenziu externého pevného disku od WD s kapacitou 250GB. - - - V dnešnej dobe sa nároky na diskovú kapacitu neustále zvyšujú. Dáta nesúce rôzne informácie neustále naberajú na objeme a predovšetkým ich výmena sa stáva čoraz komplikovanejšou. Situácia z pripojením k sieti Internet je u nás na Slovensku, nie príliš ružová, preto prenos dát po tejto sieti je limitovaný obmedzenou rýchlosťou pripojenia. Nosiče DVD sa taktiež stavajú nedostatočným médiom na komfortnú výmenu dát. Našťastie výrobcovia pevných diskov nezabúdajú aj na sektor prenosných externých diskov, jeden z nich si práve v tejto recenzii predstavíme. Konkrétne to bude model od jedného z prvých výrobcov pevných diskov, firmy Western Digital z typovým označením WD2500B014. Ide o model s kapacitou 250GB, ktorého platne sa točia pri 7200 otáčkach za minútu a taktiež je vybavený vyrovnávacou - cache pamäťou s veľkosťou 2MB. Tento model patrí do série prenosných diskov „WD Essentials USB 2.0“ , pre podrobnosť sa pod textom nachádza tabuľka s prehľadom všetkých typov tejto série.
21.6.2006 | Iné | Martin | 8 komentárov

Mus2

Ak Vám niečo hovorí Artemy Lebedev, klávesnica Optimus, alebo nádoba na ľad ETERNITY, tak v tom prípade je táto záložka určená práve Vám. Nie, nie je to novinka, ani hardware-ovi high- end, ale je to niečo, čo sa na prvý pohľad javí viac ako nezmysel. Avšak opak je pravdou. Mať tento výrobok na stole je ako keď si kúpite staré MINI od Roveru.
15.3.2006 | Iné | misho | 4 komentáre

Recenzia LCD monitora HP 1940

Keď som sa v piatok vrátil zo školy, čakalo ma milé prekvapenie – z roboty sa k nám dostalo na skúšku nové PC a s ním aj 19“ monitor HP – samozrejme, že som si ho na celý čas privlastnil a môj 17“ Philips 170S5 je teraz napojený na spomínanom PC. Tak si teda tohto „obra“ (lebo som nikdy nemal monitor väčší ako 17“) poďme detailne pozrieť.
12.2.2006 | Iné | Tomas | 10 komentárov

Need for Speed: Most Wanted

Čo robia policajti vlastne v noci? Cestné kontroly? Ale kdeže, samozrejme spia! O tom boli presvedčení hlavne hráči oboch predošlých dielov známej a obľúbenej série pretekárskych hier Need for Speed, pretože počas napínavých, ale z určitého pohľadu aj jednostranných nočných pretekov v Undergound 1 & 2 nebola možnosť natrafiť na fízlov. Aj fakt, že všetky preteky sa odohrávali iba za tmy sa určite niektorým fanúšikom nepáčil. Dobre, že výrobcovia Need for Speed: Most Wanted si tieto sťažnosti tentokrát uvedomili a svoje najnovšie dielo prispôsobili želaniam mnohých hráčov.
22.1.2006 | Iné | Redakcia | 9 komentárov

Recenzia klávesnice Saitek Eclipse

Asi pred mesiacom som len tak, „surfoval“ po internete a našiel obrázky jednej zaujímavej klávesnice. Na prvý pohľad som sa do nej zamiloval a išiel pozerať cenníky našich veľkoskladov. Lenže moje hľadanie skončilo na mŕtvom bode, keďže ani jeden veľkosklad ju nevedel zohnať. Až som neskôr dostal typ, kde ju majú. Napísal som a do 2 dni bola u mňa doma Saitek Eclipse Keyboard.
22.10.2005 | Iné | Redakcia | 21 komentárov
TOPlist