Iné

Recenzia myšy Razer Diamondback Chameleon a podložky Steelpad QcK

Už dlhšiu dobu som spokojný užívateľ tejto profesionálnej myšky, a tak som sa rozhodol priblížiť Vám ju. Keď som rozmýšľal nad výberom mojej novej myšky, rozhodoval som sa medzi modelom Copperhead s 2000dpi a modelom Diamondback s 1600dpi. Nakoniec vyhrala myška Diamondback, kvôli cene. V akcii, v ktorej som ju kupoval, bola aj podložka Steelpad QcK. 
9.7.2006 | Iné | Daniel | 22 komentárov

Recenzia externého pevného disku Western Digital 250GB USB 2.0

Čitateľ www.pretaktovanie.sk nám zaslal veľmi zaujímavú recenziu externého pevného disku od WD s kapacitou 250GB. - - - V dnešnej dobe sa nároky na diskovú kapacitu neustále zvyšujú. Dáta nesúce rôzne informácie neustále naberajú na objeme a predovšetkým ich výmena sa stáva čoraz komplikovanejšou. Situácia z pripojením k sieti Internet je u nás na Slovensku, nie príliš ružová, preto prenos dát po tejto sieti je limitovaný obmedzenou rýchlosťou pripojenia. Nosiče DVD sa taktiež stavajú nedostatočným médiom na komfortnú výmenu dát. Našťastie výrobcovia pevných diskov nezabúdajú aj na sektor prenosných externých diskov, jeden z nich si práve v tejto recenzii predstavíme. Konkrétne to bude model od jedného z prvých výrobcov pevných diskov, firmy Western Digital z typovým označením WD2500B014. Ide o model s kapacitou 250GB, ktorého platne sa točia pri 7200 otáčkach za minútu a taktiež je vybavený vyrovnávacou - cache pamäťou s veľkosťou 2MB. Tento model patrí do série prenosných diskov „WD Essentials USB 2.0“ , pre podrobnosť sa pod textom nachádza tabuľka s prehľadom všetkých typov tejto série.
21.6.2006 | Iné | Martin | 8 komentárov

Mus2

Ak Vám niečo hovorí Artemy Lebedev, klávesnica Optimus, alebo nádoba na ľad ETERNITY, tak v tom prípade je táto záložka určená práve Vám. Nie, nie je to novinka, ani hardware-ovi high- end, ale je to niečo, čo sa na prvý pohľad javí viac ako nezmysel. Avšak opak je pravdou. Mať tento výrobok na stole je ako keď si kúpite staré MINI od Roveru.
15.3.2006 | Iné | misho | 4 komentáre

Recenzia LCD monitora HP 1940

Keď som sa v piatok vrátil zo školy, čakalo ma milé prekvapenie – z roboty sa k nám dostalo na skúšku nové PC a s ním aj 19“ monitor HP – samozrejme, že som si ho na celý čas privlastnil a môj 17“ Philips 170S5 je teraz napojený na spomínanom PC. Tak si teda tohto „obra“ (lebo som nikdy nemal monitor väčší ako 17“) poďme detailne pozrieť.
12.2.2006 | Iné | Tomas | 10 komentárov

Need for Speed: Most Wanted

Čo robia policajti vlastne v noci? Cestné kontroly? Ale kdeže, samozrejme spia! O tom boli presvedčení hlavne hráči oboch predošlých dielov známej a obľúbenej série pretekárskych hier Need for Speed, pretože počas napínavých, ale z určitého pohľadu aj jednostranných nočných pretekov v Undergound 1 & 2 nebola možnosť natrafiť na fízlov. Aj fakt, že všetky preteky sa odohrávali iba za tmy sa určite niektorým fanúšikom nepáčil. Dobre, že výrobcovia Need for Speed: Most Wanted si tieto sťažnosti tentokrát uvedomili a svoje najnovšie dielo prispôsobili želaniam mnohých hráčov.
22.1.2006 | Iné | Redakcia | 9 komentárov

Recenzia klávesnice Saitek Eclipse

Asi pred mesiacom som len tak, „surfoval“ po internete a našiel obrázky jednej zaujímavej klávesnice. Na prvý pohľad som sa do nej zamiloval a išiel pozerať cenníky našich veľkoskladov. Lenže moje hľadanie skončilo na mŕtvom bode, keďže ani jeden veľkosklad ju nevedel zohnať. Až som neskôr dostal typ, kde ju majú. Napísal som a do 2 dni bola u mňa doma Saitek Eclipse Keyboard.
22.10.2005 | Iné | Redakcia | 21 komentárov

Recenzia PC skrinky Thermaltake Tsunami Dream (VA3000BWA)

Firma Thermaltake je v našich končinách pomerne známa, čomu prispieva jej široký sortiment pre PC nadšencov siahajúci od rôzne výkonných zdrojov pre PC a skriniek až po kábliky a ventilátory rôznych formátov. Kolega predo mnou zrecenzoval skrinku Shark od tejto firmy, ja som si prednedávnom kúpil skrinku Tsunami Dream a rozhodol som sa vám priblížiť môj dojem z jej používania.
17.8.2005 | Iné | Ledy | 32 komentárov

Recenzia pc skrinky Thermaltake Shark (VA7000SWA)

Výrobca počítačových skriniek, firma Thermaltake je asi každému z nás dobre známa. Jedná sa o výrobcu, ktorý ponúka nielen kvalitné skrinky, ale zároveň má širokú ponuku komponentov, ktoré ich dopĺňajú a posúvajú k vyšším métam. Ja som mal k dispozícií skrinku SHARK, ktorá je na trhu už nejakú tú dobu, takže uvidíme či je žralokom v mori skriniek aj napriek času, ktorý sa na nej podpísal. Skrinku nám zapožičala firma FOCUS Košice.
13.7.2005 | Iné | misho | 7 komentárov

Recenzia externého boxu pre pevné disky RaidSonic IB - 360U - BL

Určite každý z Vás pozná externé rámčeky / boxy pre pevné disky, ktoré slúžia v prípadoch zálohy, prípadne ako prenosné disky. Na trhu je v ponuke nespočetné množstvo druhov a značiek od kvalitnejších, až po veľmi lacné a nekvalitné. V prípade, že užívateľ používa externý rámček na zálohy životne dôležitých dát bude na prvé miesto klásť kvalitu rámčeka a jeho prevedenie. Dnes sa pozrieme na externý box od spoločnosti RaidSonic s názvom IB - 360U - BL. Jedná sa o model, ktorý patrí do skupiny kvalitných rámčekov s veľmi dobrým dizajnom. V nasledujúcich riadkoch sa dočítate o tom, ako externý rámček dopadol nielen z pohľadu vyhotovenia, ale aj výkonu.

Recenzia 3D okuliarov E-D Wired Glasses

Po čase som mal opäť možnosť testovať úplne iný typ HW, ktorý sa vymyká z klasickej skupiny "základné dosky, grafické karty...". 3D okuliare nie sú práve bežnou výbavou hráča a už vôbec nie bežnou výbavou každého PC. Z http://www.3dsvet.sk/ sme dostali na testovanie 3D okuliare E-D Wired Glasses, ktoré by mali svojou cenou prilákať aj tých bežnejších užívateľov. Poďme sa teda pozrieť na zaujímavý produkt, jeho funkcie a možnosti.
TOPlist