Iné

Ovislink WMU-6500FS, Wi-Fi server pre pevné disky s podporou HTTP, FTP, BitTorrent

Zariadenie, ktoré si predstavíme sa dá zaradiť do skupiny sieťových databaniek z angl. NAS(Network Attached Storage). To znamená že zastúpi funkciu servera, na ktorý sa pripájajú klienti, ktorým sprístupňuje zdieľaný obsah dát. Dáta sa na zariadenie ukladajú na klasický pevný disk. Cieľovou oblasťou na kúpu takéhoto zariadenia sú na prvom mieste domácnosti a takisto aj menšie firmy. Jedným z takýchto zariadení je aj produkt firmy Ovislink z rady Air Live a to konkrétne bezdrôtový súborový server WMU-6500FS. Výhodou tohto modelu je, že klienti sa k tomuto serveru pripájajú buď cez klasickú LAN alebo cez Wi-Fi sieť, tým pádom sú možnosti pripojenia maximálne rozšírené. Ďalej zariadenie obsahuje mnohé ďalšie funkcie, ktoré si na nasledujúcich riadkoch tejto recenzie predstavíme.
23.10.2007 | Iné | Martin | 4 komentáre

Spotreba PC

Článok je zameraný na mneranie spotreby PC pri rôznych benchmarkoch, taktovacích frekvenciách, napätiach procesora a pri rôznych taktovacích frekvenciách jadra a pamätí grafickej karty. Namerané maximálne spotreby ma v určitých prípadoch doslova hodili o zem a nepodarilo sa mi v žiadnom prípade podísť magickú hranicu 100W - teda úsporného počítača. Rád by som sa teda podelil o namerané výsledky aj s Vami.
17.10.2007 | Iné | Ľubo Kuzman | 20 komentárov

Saitek X52 a Pro Flight Rudder Pedals – pocit ako z lietadla

Ak je čisto náhodou vašou záľubou lietanie, alebo ste si len niekedy chceli vyskúšať, čo so sebou povolanie pilota obnáša, ste na správnom mieste. Odporúčam vám aspoň nachvíľu „konvertovať“ na lietanie v bezpečí vášho domova, pohodlne sa usadiť za počítač s rukami uchopujúcimi Saitek X52 a nohami položenými na Pro Flight Rudder Pedals. Vitajte vo vzdušnej zóne!
27.9.2007 | Iné | Richard Biely | 3 komentáre

RAID SONIC - ICY DOCK: Konzerva pre všetkých, alebo trochu prerastený a nasteroidovaný USB / Fire Wire 800 kľúč

Ako už býva u mňa štandard, hneď na úvod poopravím nadpis. Je to hliníkový obal na Váš 3,5 palcový SATA2 HDD, ktorý síce pridá pár gramov na váhe kompletu, ale hlavne pridá na prenesiteľnosti a kompatibilite vďaka 1 x USB2 a 2 x Fire Wire 800 ( ďalej len FW800 ) rozhraniu. Je to celkom dobré riešenie, ak uvažujete o častom prenášaní veľkého objemu dát a nevlastníte firmu na výrobu USB kľúčov, alebo iba proste nechcete často meniť HDD v kompe, alebo napaľovať DVD-čka ako na bežiacom páse.
19.9.2007 | Iné | Ľubo Kuzman | 8 komentárov

Saitek GH20 - lacné (nielen) gamerské slúchadlá

Slúchadlá majú v porovnaní s reprosústavami hneď niekoľko výhod. V prvom rade vám pri počúvaní hudby zabezpečia absolútne súkromie a zvuk sa navyše dostáva priamo do vašich uší bez akýchkoľvek rušení v okolí. Slúchadlá je takisto jednoduché uskladniť, čo sa o reprosústavách, najmä tých s väčším počtom satelitov, tvrdiť nedá. Dnes sa dokonca stretávame už aj so slúchadlami s priestorovým ozvučením, takže v mnohých prípadoch sa tieto zariadenia stávajú plnohodnotnou náhradou za reprosústavy. Ak vám stačí stereo, mohli by vás zaujať slúchadlá Saitek GH20.

Nová kůže pro váš notebook - reklamný slogan, alebo skutočne prezlečenie kabátu

Starší členovia tohto fóra iste pamätajú na pokus o tuning veka notebooku našim kolegom v štýle carbonového vlákna alebo môj osobný pokus s okennou fóliou so vzorom motýlikov. No dnes prinášam niečo nového, konečne na úrovni a za dobrú cenu. Predstavujem vám fóliu na veká notebooku od spoločnosti SkinBook. Postup písania recenzie a zároveň hodnotenie je podľa krokov, ktoré je potrebne podniknúť, aby sme sa úspešné dostali do cieľa.
3.9.2007 | Iné | Pali | 2 komentáre

Trio od Verbatimu

Ak by ste ešte pred pár mesiacmi niekomu povedali, že máte doma reprosústavu od Verbatimu, pravdepodobne by vám neuveril. Čo nie je ale môže byť - doba je ťažká, konkurencia silná, a tak sa v ponuke Verbatimu objavili aj reprosústavy. My sa v recenzii spoločne pozrieme na všetky tri modely z jeho produktovej línie, určené prevažne pre prenosné zariadenia, o čom už hovoria samotné ich názvy – USB Speaker System, Portable USB Speaker System a 2.1 Multi Media Portable Speaker System.

Minitest digitálnych USB TV tunerov

Dostala sa mi do rúk zaujímavá vec v podobe 4 TV USB tunerov. Z počiatku som bol mierne zaskočený, lebo nikdy predtým som sa s takým zariadením nehral dlhšie ako 5 minút, ale povedal som si prečo nie :-D Prinášam Vám túto malú recenziu. Zišli sa nám v teste zástupcovia 3 značiek (Axago, LifeView, ZapTV), porovnateľného vyhotovenia a príslušenstva. Takže na úvod malé predstavenie v podobne názvu a modelového čísla: 1. Axago DVTU-30 2. LifeView LR506 3. ZapTV 250M USB Súťažiacich by sme mali a teraz nasleduje metodika, akou sa dané štartové pole testovalo. Testy prebiehali v dvoch verziách: doma, vonku. To bola iba prvotná snaha, keďže v domácich podmienkach sa ani jeden z USB tunerov nechytil. Bližšie v časti test. V každom teste bola zmeraná sila signálu a subjektívne ohodnotená kvalita obrazu (ak samozrejme bol). Ohodnotené programové vybavenie dodaného tuneru a zrozumiteľnosť inštalácie. Malou podkapitolou je softvér na spracovanie signálu (čiže pozeranie TV). Tu budeme hodnotiť kategórie ako: ladenie, nájdené stanice (OK, na Slovensku ich zatiaľ veľa nie je, ale no u niektorých bol problém nájsť aj tých pár, presne 5 + 4 rádiá). Takže sa usaďte, začíname.
11.6.2007 | Iné | Redakcia | 8 komentárov

HEL 80 - H4 ... a máš čo si chcel

Séria notebookov HEL patrí medzi projekt spoločnosti INTEL CBB (Common Building Blocks). Cieľom je dosiahnuť ľubovoľne zameniteľné a kombinovateľné časti notebooku. Zákazník dostane voľný priestor na čo najväčšiu konfiguráciu, aká je dnes možná. Na výber sú 14 a 15,4“ Widescreen obrazovky ako základne skeletu. Ostatné je na budúcom majiteľovi. Poďme sa však pozrieť na jeden z nich, ten „skoro“ naj - HEL80 - H4 (15.4’’ WXGA, Intel Merom 2.0GHz, 2GB/667MHz, 100GB 7200ot., GF Go7600 256MB, WiFi, BT)
28.4.2007 | Iné | Pali | 6 komentárov

LC Power EH-35BSII

Dnes si predstavíme externý SATA box pre hard disky, ktorý disponuje jednou obrovskou výhodou, podporuje aj USB2.0 rozhranie.
19.3.2007 | Iné | Tomas | 2 komentáre
TOPlist