Iné

Multifunkčných panel Zalman

Dnes si predstavíme nový výrobok od firmy Zalman. Nebude ním však ako sme už zvyknutí ďalší zo série chladičov, ale nový člen zatiaľ malej rodiny multifunkčných panelov. Zadarí sa Zalmanu i v inej oblasti ako je chladenie?
10.1.2008 | Iné | MichiGen | 12 komentárov

Zhrnutie roku 2007 – nová éra začína ...

Minulý rok bol neobyčajne bohatý na množstvo zlomov a významných udalostí, ktoré úplne zmenili postavenie väčšiny významných výrobcov na trhu a ich plné následky bude možné komplexne posúdiť až s niekoľko ročným odstupom. Ako tieto udalosti hodnotí osem osobností zo sveta hardwaru je predmetom dnešného článku.
4.1.2008 | Iné | Redakcia | 16 komentárov

Test odvibrovacích kitov

Prinášame vám experimentálnu recenziu, experimentálnu jej formou. Ani nie tak preto že by sme plánovali publikovať recenzie v tejto forme niekedy v budúcnosti, skôr na spestrenie. Tak nahliadnite. ...
17.12.2007 | Iné | sai | 16 komentárov

STARDOM SR2760-2S-S2 alebo dva 2,5 palcové HDD v jednom 3,5“ balení.

Firma STARDOM patrí medzi malých až stredných dodávateľov technológií pre ukladanie a zálohovanie dát. V jej portfóliu sa v poslednom čase objavila aj novinka - model SR2760-2S-S2. Tento dokáže pojať dva 2,5“ SATA disky a „namiešať“ z ních podľa požiadavky diskové pole buď typu RAID0, alebo typu RAID1. Stačí iba vsunúť obidva „obsadené“ šuflíky s 2,5“ SATA HDD, vybrať si typ poľa pomocou prepínača na zadnom paneli, pripojiť napájací kábel, SATA kábel a môžeme tento naoko 3,5“ HDD používať so všetkými jeho výhodami.
13.12.2007 | Iné | Ľubo Kuzman | 7 komentárov

Ovislink WMU-6500FS, Wi-Fi server pre pevné disky s podporou HTTP, FTP, BitTorrent

Zariadenie, ktoré si predstavíme sa dá zaradiť do skupiny sieťových databaniek z angl. NAS(Network Attached Storage). To znamená že zastúpi funkciu servera, na ktorý sa pripájajú klienti, ktorým sprístupňuje zdieľaný obsah dát. Dáta sa na zariadenie ukladajú na klasický pevný disk. Cieľovou oblasťou na kúpu takéhoto zariadenia sú na prvom mieste domácnosti a takisto aj menšie firmy. Jedným z takýchto zariadení je aj produkt firmy Ovislink z rady Air Live a to konkrétne bezdrôtový súborový server WMU-6500FS. Výhodou tohto modelu je, že klienti sa k tomuto serveru pripájajú buď cez klasickú LAN alebo cez Wi-Fi sieť, tým pádom sú možnosti pripojenia maximálne rozšírené. Ďalej zariadenie obsahuje mnohé ďalšie funkcie, ktoré si na nasledujúcich riadkoch tejto recenzie predstavíme.
23.10.2007 | Iné | Martin | 4 komentáre

Spotreba PC

Článok je zameraný na mneranie spotreby PC pri rôznych benchmarkoch, taktovacích frekvenciách, napätiach procesora a pri rôznych taktovacích frekvenciách jadra a pamätí grafickej karty. Namerané maximálne spotreby ma v určitých prípadoch doslova hodili o zem a nepodarilo sa mi v žiadnom prípade podísť magickú hranicu 100W - teda úsporného počítača. Rád by som sa teda podelil o namerané výsledky aj s Vami.
17.10.2007 | Iné | Ľubo Kuzman | 20 komentárov

Saitek X52 a Pro Flight Rudder Pedals – pocit ako z lietadla

Ak je čisto náhodou vašou záľubou lietanie, alebo ste si len niekedy chceli vyskúšať, čo so sebou povolanie pilota obnáša, ste na správnom mieste. Odporúčam vám aspoň nachvíľu „konvertovať“ na lietanie v bezpečí vášho domova, pohodlne sa usadiť za počítač s rukami uchopujúcimi Saitek X52 a nohami položenými na Pro Flight Rudder Pedals. Vitajte vo vzdušnej zóne!
27.9.2007 | Iné | Richard Biely | 3 komentáre

RAID SONIC - ICY DOCK: Konzerva pre všetkých, alebo trochu prerastený a nasteroidovaný USB / Fire Wire 800 kľúč

Ako už býva u mňa štandard, hneď na úvod poopravím nadpis. Je to hliníkový obal na Váš 3,5 palcový SATA2 HDD, ktorý síce pridá pár gramov na váhe kompletu, ale hlavne pridá na prenesiteľnosti a kompatibilite vďaka 1 x USB2 a 2 x Fire Wire 800 ( ďalej len FW800 ) rozhraniu. Je to celkom dobré riešenie, ak uvažujete o častom prenášaní veľkého objemu dát a nevlastníte firmu na výrobu USB kľúčov, alebo iba proste nechcete často meniť HDD v kompe, alebo napaľovať DVD-čka ako na bežiacom páse.
19.9.2007 | Iné | Ľubo Kuzman | 8 komentárov

Saitek GH20 - lacné (nielen) gamerské slúchadlá

Slúchadlá majú v porovnaní s reprosústavami hneď niekoľko výhod. V prvom rade vám pri počúvaní hudby zabezpečia absolútne súkromie a zvuk sa navyše dostáva priamo do vašich uší bez akýchkoľvek rušení v okolí. Slúchadlá je takisto jednoduché uskladniť, čo sa o reprosústavách, najmä tých s väčším počtom satelitov, tvrdiť nedá. Dnes sa dokonca stretávame už aj so slúchadlami s priestorovým ozvučením, takže v mnohých prípadoch sa tieto zariadenia stávajú plnohodnotnou náhradou za reprosústavy. Ak vám stačí stereo, mohli by vás zaujať slúchadlá Saitek GH20.

Nová kůže pro váš notebook - reklamný slogan, alebo skutočne prezlečenie kabátu

Starší členovia tohto fóra iste pamätajú na pokus o tuning veka notebooku našim kolegom v štýle carbonového vlákna alebo môj osobný pokus s okennou fóliou so vzorom motýlikov. No dnes prinášam niečo nového, konečne na úrovni a za dobrú cenu. Predstavujem vám fóliu na veká notebooku od spoločnosti SkinBook. Postup písania recenzie a zároveň hodnotenie je podľa krokov, ktoré je potrebne podniknúť, aby sme sa úspešné dostali do cieľa.
3.9.2007 | Iné | Pali | 2 komentáre
TOPlist