Iné

Zaujímavosti

Opäť vám po čase prinášam zaujímavosti zničených - spálených komponentov, originálnych modifikácii skriniek a "nešikovných rúk". Pohodlne sa usaďte a pozrite obrázky, ktoré vás naozaj prekvapia a možno aj potešia.
9.12.2002 | Iné | GABO | Žiaden komentár

Test teplovodivých pást na www.overclockers.com

Na známej stránke otestovali 5 teplovodivých pást. Poslednou dobou sa objavilo pár nových značiek, ktoré nie sú v našich krajoch veľmi známe. Testovalo sa na simulátore (69,1Watt) s chladičom Thermalright SLK800 a vetrákom ADDA 60mm (5550 ot./min.). 
2.12.2002 | Iné | GABO | Žiaden komentár

Mriežka ventilátorov Pc-Windows 80mm Biohazard a zrkadlový efekt

Na stránke www.inside-hardware.com sa objavil nový typ mriežky pre ventilátory. Neviem či sa dá hovoriť o novom type, pretože plexi mriežky už existujú nejaký ten víkend. V tomto prípade však mriežka nie je priehľadná, ale má zrkadlový efekt tzn. že vyzerá, akoby bola vyrezaná zo zrkadla.
22.11.2002 | Iné | GABO | Žiaden komentár

PWM regulátor 8 ks. vetrákov v PC

Asi pred dvoma týždňami mi prišlo zariadenie - regulátor, ktoré vyrobil Martin z http://www.helium.webz.cz/. Regulátor nie je klasický s potenciometrami, ale otáčky vetrákov sa regulujú cez program priamo v operačnom systéme. Poďme sa teda pozrieť, ako regulátor vyzerá, čo ponúka a ako pracuje.
18.11.2002 | Iné | GABO | Žiaden komentár

Vodné chladenie napájacieho zdroja v PC

Na www.insanewb.com sa objavili obrázky 550W zdroja Q-Tec, ktorý je chladený vodným chladením. Takáto úprava má svoje výhody aj nevýhody...  
15.11.2002 | Iné | GABO | Žiaden komentár

Recenzia reprosústavy Genius SW-5.1 Home Theater

Od spol. IMPERIO som dostal na otestovanie reprosústavu Genius SW-5.1 Home Theater. Jedná sa o šesťkanálovú, aktívnu, robustnú a hlavne drevenú reprosústavu ktorej veľmi elegantný vzhľad zaujme na prvý pohľad. Celú zostavu pripojenú na SB Live 5.1 som skúšal viac ako týždeň a výsledky sú naozaj veľmi dobré.
4.11.2002 | Iné | GABO | 4 komentáre

Vetrák od Coolermastera TLF-R82

Určite si neviete predstaviť modifikáciu bez pridaného osvetlenia. Máte niekoľko možností: umiestnite do vnútra skrinky klasickú neónku, umiestnite do skrinky studenú katódu alebo riešením, ktoré sa objavilo dávnejšie je použitie Led vetráku. Vetrák TLF-R82 od Coolermastera je priehľadný a obsahuje 3 modré LED diódy. 
30.9.2002 | Iné | GABO | Žiaden komentár

UV IDE guľaté káble AKASA

Len nedávno som písal o "UV základnej doske" a došlo aj na guľaté káble. Zdá sa, že v modifikáciách bude onedlho prevládať UV štýl....Guľaté IDE káble sú už aj v našich krajoch bežnou záležitosťou, pričom si ich užívatelia vyrábajú sami a tí pohodlnejší - majetnejší si ich rovno kúpia. V prevedení UV sa však u nás ešte neobjavili a tak sa pozrime, ako vyzerajú.
30.9.2002 | Iné | GABO | Žiaden komentár

Test myši NEOLEC 405 RF od IMPERIO computers

Spol. IMPERIO mi poskytla na test myšku, ktorá svojimi vlastnosťami patrí medzi to lepšie, čo sa dá na dnešnom trhu zohnať. Donedávna sa hojne predávali optické myši, pričom výhodou bola hlavne absencia guličky, ktorá často špinila vnútorné valčeky. Model NEOLEC 405 RF však nieje iba optickou, ale aj rádiovou myškou, čo znamená, že samotná myš už nie je kvôli signálu spojená s PC cez kábel. Poďme sa teda pozrieť, čo ponúka NEOLEC 405 RF a ako dopadol na teste. 
17.9.2002 | Iné | GABO | Žiaden komentár

Chladiaci systém na grafické karty s 2ks 80mm vetrákov od Amaizing Toys

Z Amaizing Toys som dostal na otestovanie zaujímavý chladiaci systém na grafické karty resp. "Nad" grafické karty. Daný systém som už recenzoval dávnejšie zo zahraničnej internetovej stránky. Ide vlastne o nadstavec, ktorý má v sebe 2 kruhové otvory určené pre 2ks 80 mm vetrákov. Po namontovaní vetrákov sa celý nadstavec namontuje / prichytí nad grafickú kartu. Princíp je jednoduchý a samotný "plech" nie je drahý. Zatiaľ som nadstavec ofotil a môžete čakať recenziu, v ktorej ho použijem s 2x80mm vetrákmi na lepšie chladenie mojej MSI GeForce 3 Ti 200. Teraz beží stabilne na 230/520 MHz a uvidíme, či sa s daným nadstavcom od Amaizing Toys dostanem vyššie.
2.9.2002 | Iné | GABO | Žiaden komentár
TOPlist