Hyperloop One otvára svoj prvý výrobný závod

 
Hyperloop One oficiálne oznámil otvorenie svojho prvého výrobného závodu, v ktorom sa bude vyrábať všetko potrebné pre budúcnosť vysokorýchlostnej prepravy.

Metalworks, ako znie názov výrobnej továrne, sa rozkladá na ploche viac ako 9 750 metrov štvorcových na sever od známeho mesta hazardu v USA, Las Vegas. Práve v týchto miestach sa budú vyrábať všetky dôležité komponenty, ktoré budú slúžiť najskôr na prvotné testovanie.
 
 
Okrem vyrábania komponentov bude táto lokalita slúžiť aj na riešenie niektorých výziev z hľadiska technologického staviteľstva. Zamestnanci budú usilovne pracovať na návrhoch a následnom budovaní podporných stĺpov, kolísok a kĺbov, ktoré budú držať všetko pevne pokope.
 
Toto vyhlásenie výrazne posilní aj postavenie regiónu Las Vegas, ktoré aktuálne zažíva technologický boom. V oblasti sa totiž okrem Hyperloop One rozhodla vybudovať továreň na elektrické super autá aj spoločnosť Faraday Future. Štát Nevada sa tak stáva významným hráčom na trhu s dopravou, keďže aj automobilka Tesla sa rozhodla stavať svoju Gigafactory na severe tohto štátu USA.

Zdroj: engadget
 
Pridať nový komentár
TOPlist