Tesla Gigafactory bude spustená do prevádzky v roku 2018

 
Veľkolepý plán Elona Muska vytvoriť v Nevade obrovskú továreň začína naberať reálne kontúry, a Tesla pozvala minulý týždeň niekoľko novinárov na prehliadku staveniska.

Vybudovanie obrovskej továrne Gigafactory má stáť celkovo $5 miliárd, a závod na výrobu batérií by mal podľa posledných správ začať prevádzku v roku 2018. Továreň by následne mala byť plne funkčná od roku 2020.
 
 
Podľa niekoľkých reportérov, ktorí mali to šťastie nahliadnuť na postup prác pri budovaní továrne, je aktuálne dokončených len 14% celkovej stavby. Dôvod na znepokojenie však nie je na mieste, keďže na stavbe pracujú robotníci počas siedmich dní v týždni. Výsledná stavba bude mať tvar šperku a celá jej strecha bude pokrytá množstvom solárnych panelov.
 
Aktuálne musí Tesla dovážať všetky batérie potrebné do elektromobilov z Ázie, čo spoločnosti príliš nevyhovuje. Aby mohla v budúcnosti spĺňať plány na výrobu pol milióna elektromobilov ročne, rozhodli sa v Tesle vyrábať si vlastné batérie vo svojej továrni. Takýmto spôsobom ušetrí Tesla približne 30% nákladov a bude schopná rýchlejšie inovovať svoje produkty.
 
 
Pridať nový komentár
TOPlist