Samsung zaznamenal najväčší profit za posledné 2 roky

 
Spoločnosť Samsung Electronics nedávno zverejnila svoje zárobky za druhý štvrťrok 2016, kde sa potvrdili predbežné dohady o veľmi úspešnom období pre juhokórejskú spoločnosť.

Samsung Electronics zaznamenal za druhý kvartál roku 2016 príjmy vo výške 50,94 biliónov juhokórejských wonov (približne 41 miliárd €), čo je oproti minulému roku nárast o 5 percent. Zisk spoločnosti za spomínané obdobie bol vo výške 6,57 miliárd € (8,14 biliónov wonov), o 18% viac ako pred rokom.
 
 
Asi nebude žiadnym prekvapením, ak povieme, že za viac ako polovicu príjmov a ziskov spoločnosti je zodpovedná divízia mobilných telefónov. Ďakovať treba hlavne dobrým predajom vlajkových lodí Galaxy S7 a S7 Edge, ktoré neutíchli ani po prvom štvrťroku a Samsung žal úspechy aj v druhej polovici prvého polroka 2016.
 
Medzi používateľmi bol z dvoch vlajkových lodí populárnejší väčší model, Galaxy S7 Edge. Zatiaľ čo v centre pozornosti sa vyhrievajú najdrahšie modely od Samsungu, zle si neviedli ani produkty strednej a nižšej kategórie. Ich predajnosť sa takisto pozitívne odrazila na finančných výsledkoch za druhý kvartál.
 
 
Zdroj: theverge
 
Pridať nový komentár
TOPlist