Smartfón Redmi Pro od Xiaomi – slušná výbava, lákavá cena

 
Tak ako sa očakávalo tak sa aj stalo a Xiaomi predstavilo nový smartfón Redmi Pro. Zaujme zadný duálny fotoaparát a atraktívna cena.

Xiaomi malo dnes svoj veľký deň. Predstavilo totiž toľko očakávané a vôbec prvé notebooky a k tomu prihodilo aj smartfón Redmi Pro. Najväčšou „pro“ vlastnosťou smartfónu je asi zadný duálny fotoaparát pozostávajúci z 2 šošoviek. Jednu tvorí 13Mpx senzor Sony IMX258 pre klasické statické snímky, zatiaľ čo druhým je 5Mpx Samsung snímač pre snímanie hĺbky obrazu. Vpredu nájdeme 5Mpx fotoaparát.
 
 
Okrem fotoaparátu však ide o vcelku bežný smartfón, ktorý nijak nevyčnieva z radu. OLED displej je veľký 5,5“ a ponúkne FullHD rozlíšenie 1920x1080px. Dostupný bude variant s 10-jadrovým procesorom MediaTek Helio X20 s taktom 2,3GHz. V tomto prípade je RAM veľká 3GB a úložisko 32GB. Na výber však bude aj variant s 10-jadrovým procesorom MediaTek Helio X25 s vyšším taktom, s kapacitou RAM 3GB a 64GB úložiskom alebo model s rovnakým procesorom, no so 4GB RAM a 128GB úložiskom. Xiaomi si dalo záležať aj na spracovaní a telefón je vyrobený z brúseného hliníka a dostupný bude v 7 farbách. Nechýba ani čítačka odtlačkov prstov, ktorá je integrovaná v tlačidlo Home.
 
 
 
Z hľadiska konektivity spomeniem snáď len USB typu C či LTE. Batéria je veľmi štedrá a poskytne kapacitu až 4050mAh takže telefón by pri bežnom používaní mohol vydržať aj 2 dni. Telo smartfónu pritom nie je príliš obézne a má 8,15mm. Telefón je typu dual SIM a pojme tak 2 SIM karty naraz.
 
 
Cena základného modelu Redmi Pro s 3GB RAM a 32GB úložiskom štartuje na 1499 čínskych juanov čo je asi 204€. Za lepší procesor a dvojnásobok kapacity vstaveného úložiska si priplatíte ďalších 200 juanov čo je asi 27€ a za variant so 4GB RAM a 128GB pamäťou miniete 1999 juanov teda v prepočte asi 272€. Smartfóny sa v Číne začnú predávať už 6. augusta.
 
Zdroj: phonearena
 
Pridať nový komentár
TOPlist