Cowarobot R1 - prvý autonómny cestovný kufor na svete

 
Spoločnosť COWAROBOT, ktorá sa zaoberá robotikou a prináša svetu robotickú technológiu do spotrebiteľských produktov, predstavila cez platformu Indiegogo svoj najnovší vlajkový produkt. Je ním Cowarobot R1, čo je prvý robotický kufor na svete.

Produkt R1 prináša robotickú technológiu do klasického cestovného kufra, ktorý je mimo iných vlastností schopný autonómneho nasledovania svojho majiteľa alebo vyhýbania sa prekážkam na ceste. Robotický kufor R1 bol prvýkrát predstavený na CES Asia v máji 2016 a je navrhnutý tak, aby odbremenil svojho majiteľa od nutnosti ťahať ho za sebou kamkoľvek ide.
 
 
20-palcový kufor využíva na svoj pohyb niekoľko senzorov a algoritmus riadenia pohybu pre umožnenie autonómneho nasledovania a vyhýbania sa prekážkam. S využitím technológií CO-EYE a CO-MOVE je kufor schopný v reálnom čase monitorovať svoje okolie a na základe týchto „zmyslov“ nájsť optimálnu cestu na pohyb popri majiteľovi.
 
Cestovný kufor Cowarobot R1 má byť dodávaný aj s náramkom pre používateľa, vďaka ktorému pri autonómnom pohybe zostane vždy na dosah ruky. Pomocou náramku je možné dokonca privolať kufor priamo k používateľovi. Maximálna rýchlosť kufru v autonómnom móde je 7km/h, čo úplne postačuje na bežné použitie. Cowarobot R1 je dostupný na Indiegogo od $429, čo je približne 390€.

 
 
Komentáre (1)
RUMcajz
skoncili nam opasani bojovnici, teraz im bude stacit umiestnit hodinky kam potrebuju a kufor plny prekvapenia sa tam dostavi sam.
Pridať nový komentár
TOPlist