Tesle pribudne ďalšia konkurencia. Elektromobily uvedie aj Audi

 
Nemecký výrobca automobilov Audi má v pláne priniesť do roku 2020 na cesty tri elektromobily vlastnej značky.

Spoločnosť Audi začína rozbiehať plány na uvedenie vozidiel na elektrický pohon a dúfa, že v priebehu najbližších štyroch rokov sa bude môcť pochváliť hneď niekoľkými rôznymi modelmi. V tomto časovom období chce takisto vybudovať aj novú dcérsku spoločnosť, ktorá sa bude sústrediť len na vývoj autonómnych elektrických vozidiel.
 
 
Výkonný riaditeľ spoločnosti Audi, Rupert Stadler, povedal v rozhovore pre agentúru Reuters, že obnovený záujem Audi o vývoj elektromobilov vlastnej značky je priamou reakciou na emisný škandál, do ktorej je zapletená ich materská spoločnosť Volkswagen. Stadler neprezradil žiadne detaily ohľadom nových elektromobilov, no poznamenal, že sa medzi nimi bude nachádzať aspoň jedno subkompaktné vozidlo.
 
Je pravdepodobné, že s príchodom nových elektromobilov bude musieť Audi pristúpiť k zredukovaniu aktuálneho portfólia a niektoré staršie modely automobilov sa nadobro prestanú vyrábať. Podľa Stadlera chce Audi vyvinúť robotické vozidlo, ktoré nebude na svoju jazdu potrebovať žiaden volant alebo pedále, takže bude ideálne pre mestskú premávku. Automobilke Tesla tak pribudne ďalší konkurent zvučného mena a uvidíme, ako sa Audi s touto situáciou popasuje.
 
Zdroj: engadget
 
Pridať nový komentár
TOPlist