Nové VAIO notebooky sú drahé a nie príliš výkonné

 
Produktová rada notebookov VAIO od spoločnosti Sony sa vždy vyznačovala kvalitnými špecifikáciami, za ktoré si mnoho ľudí rado priplatilo viac peňazí. Najnovšie notebooky VAIO sa však zamerali na úplne iných zákazníkov, no stále takých, čo majú dosť finančných prostriedkov.

Prvá vec, ktorá ihneď upúta na notebookoch série C15 je farba. Prípadný záujemca má na výber hneď z niekoľkých rôznych netradičných farebných prevedení a nové VAIO notebooky sú označované ako „módny PC“.
 
 
Čo teda v sebe nové VAIO notebooky skrývajú? Klasický model je vybavený 15,5-palcovou obrazovkou s rozlíšením 1 366 x 768 pixelov, 4GB RAM a procesorom Intel Celeron 3215U. Za takýto model si Sony oddnes pýta v Japonsku 66 800 jenov, čo je približne 575€. Treba však dodať, že táto cena je platná len v obchodoch Sony, a ďalšie predajne s elektronikou budú notebooky predávať od 94 800 jenov (cca 810€). Na rovinu povedané, pri takejto cene by zákazník očakával oveľa výkonnejší notebook.
 
 
Samozrejme existuje aj možnosť vybaviť notebook VAIO lepším hardvérom, s Full-HD displejom, 8GB RAM a procesorom Intel Core i3, no bude to stáť určite veľa peňazí. Spoločnosť Sony zatiaľ nešpecifikovala termín uvedenia nových notebookov VAIO na zvyšné trhy po celom svete, takže zatiaľ zostáva dostupný len v Japonsku.
 
 
Zdroj: theverge
 
Komentáre (7)
viperman
So značkou VAIO už Sony 2 a pol roka nemá absolútne nič spoločné. Tú diviziu predali japonskej investičnej skupine JIP.
sano1
VAIO už nepatrí Sony, redaktor aké to máš informácie
m2fizy
Ako vzdy "tie najcerstvejsie".
MQ
Je uplne jedno, co komu patri. Podstatne je to, ze ktorykolvek vyrobca, ktory v terajsej dobe ponuka 15" display s rozlisenim mensim, ako full hd, by mal byt na vystrahu ostatnym, verejne popraveny. 1 366 x 768 pixelov s procesorom Intel Celeron 3215U, za cca 575€, je na regulernu vrazdu s povinnostou sudu, oslobodit pachatela z dovodu jeho opravneneho konania v zaujme spolocnosti.
m2fizy
No neviem kde zijete ... ale to co opisujete ... predava aj napr. HP ako strednu triedu "business" NB. Takze by som sa az tak nerozculoval ... kedze kazdy druhy predava "podobny" shit za rovnaku cenu.
Valentyn
Ved to ze to je len predrazeny smejd vie kazdy mrocár uz desat rokov, vy ste de boli ?
m2fizy
Asi tak ... ... ale popravde ... mam jedneho znameho co si zakupil presne podobny stroj dokonca s i3 (nie i5) a zaplatil zan cez 500€ a este je "rad aku urobil dobru kupu". ... Nuz dementovi nepomozes ... a ze je ich na tom svete dost ...
Pridať nový komentár
TOPlist