Amazon má v Británii povolenie doručovať zásielky dronom

 
Spoločnosť Amazon včera oznámila, že uzavrela dohodu s britskou vládou aby urýchlila proces, ktorý umožní doručovanie zásielok do domácnosti pomocou malých dronov.

Najväčší internetový predajca na svete, ktorý má v pláne od budúceho roku využívať na doručovanie zásielok drony, potvrdil, že vládny tím za prítomnosti britského úradu pre civilné letectvo udelil nevyhnutné povolenia na začatie procesu testovania nového spôsobu doručovania. Amazon minulý rok predstavil prezentačné video, v ktorom bolo zobrazené ako by mal vyzerať doručovací proces.
 
 
Ihneď po zverejnení videa začali predstavitelia spoločnosti rokovať s viacerými úradmi, aby mohli čo najskôr spustiť proces testovania dronov na donášku objednaného tovaru. Kritickou je hlavne mestská oblasť, kde sa musia drony vyhýbať niekoľkým prekážkam. Hovoríme o budovách, rodinných domoch, stĺpoch verejného osvetlenia, alebo aj ďalších dronoch, ktoré môžu lietať po okolí.
 
Práve priebeh testovania by mal dať odpovede na všetky dôležité otázky, aby sa mohli vytvoriť pravidlá na základe ktorých by mohli byť zásielky doručované dronmi. Spoločnosť mala v pláne spustiť testovanie aj v druhej najľudnatejšej krajine sveta, Indii, keďže v mestách Bombaj a Bangalúr sa nachádza hneď niekoľko skladov. Práve tieto miesta by poskytli ideálne podmienky na testovanie, no podľa posledných správ sa testovanie dronov v Indii neuskutoční.
 
 
Pridať nový komentár
TOPlist