Všetky Fordy od roku 2017 budú kompatibilné s CarPlay a Android Auto

 
Automobilka Ford oficiálne potvrdila, že všetky ich modely určené pre rok 2017 budú schopné spolupracovať so smartfónmi. A nebude pri tom záležať, či majiteľ vozidla používa smartfón s operačným systémom Android alebo konkurenčným iOS.

Každé jedno vozidlo (sedan, SUV alebo elektromobil), ktoré budúci rok opustí výrobné linky automobilky Ford, bude vybavené vlastným zábavným systémom Sync 3. Veľkým plusom je skutočnosť, že CarPlay od Apple a takisto aj Android Auto od Google budú so systémom Sync 3 plne kompatibilné.
 
 
Už dnes si môžu niektorí jedinci vychutnávať najnovšie technológie vo svojich automobiloch Ford. Patria medzi nich majitelia najnovších modelov vozidiel Mustang, Escape, Mondeo (americký Fusion) alebo Explorer. Tí môžu vo svojich vozidlách použiť iPhone (5 a novší) alebo Android smartfón s verziou operačného systému Lollipop (alebo novšou) na zobrazenie máp, hudby alebo správ na displej vozidla. Oba druhy systémov povoľujú vodičovi zadávať aj hlasové pokyny.
 
Automobilka Ford uistila aj prípadných záujemcov modelov F-150, Focus a Edge, ktoré by mali byť dostupné koncom aktuálneho roku, že takisto budú mať prístup k technológiám od Apple a Google. Ford sa tak nevybral tradičnou cestou uvedenia nových technológií len pre luxusné vozidlá, a využiť ich budú môcť aj záujemci o kúpu lacnejších modelov. 
 
Zdroj: engadget
 
Pridať nový komentár
TOPlist