Aktualizácia Google Maps dovoľuje pridávať viacero cieľov

 
Aplikácia Google Maps patrí medzi najviac používané aplikácie na smartfónoch a práve sa dočkala aktualizácie, vďaka ktorej môže používateľ pridávať viacero cieľov na trase.

Samotná aplikácia disponuje viacerými skvelými funkciami akými sú napríklad aktuálne ceny pohonných hmôt na čerpacích staniciach v okolí, informovanie o reštauráciách, či iných bodoch záujmu na trase z bodu A do bodu B. No v jednej veci bola aplikácia doposiaľ ďaleko pozadu.
 
Používateľ nemal na výber možnosť pridania ďalšieho bodu na zvolenej trase. Ak si chcel vybrať alternatívnu cestu prechádzajúcu bodom C, mal jednoducho smolu. Na desktopovej verzii máp má používateľ možnosť zvoliť si trasu z bodu A do bodu B a pritom si môže zvoliť hneď niekoľko rôznych destinácií, cez ktoré trasa povedie. Rovnakú možnosť majú od najnovšej aktualizácie aj používatelia aplikácie na smartfónoch s operačným systémom Android.
 
 
Aktualizácia s novou funkciou sa už začala pomaly distribuovať medzi používateľov. Funkcia vyzerá presne tak isto, ako sme zvyknutí na desktopoch. Pri zadaní hlavnej trasy sa pod začiatočným a cieľovým bodom zobrazí ikona „+“, ktorá umožní pridať ďalší bod, cez ktorý má trasa prechádzať. Postupne sa tak dá navoliť hneď niekoľko ďalších zastávok.
 
Pre získanie nových funkcií je potrebné aktualizovať aplikáciu na verziu 9.21 na OS Android, a veríme že nepotrvá dlho, kým sa podobnej aktualizácie dočká aj aplikácia pre iOS.
 
Zdroj: theverge
 
Pridať nový komentár
TOPlist