Nový podmorský kábel spájajúci USA a Japonsko je v už v prevádzke

 
Do ostrej prevádzky dnes vstúpil nový podmorský internetový kábel, ktorý cez Tichý oceán spája Japonsko a USA.

Iniciatíva položiť na dno oceánu nový, a výrazne rýchlejší kábel spojila niekoľko významných spoločností na čele s gigantom Google. Kábel je od dnešného dňa v plnej prevádzke, keďže jeho položenie a prvotné testovanie prebehlo úspešne a bez výrazných problémov. Jeho celková dĺžka je 9 000 kilometrov a spája americký štát Oregon s japonskými prefektúrami Čiba a Mie.
 
 
Samotný kábel dostal symbolické meno „Faster“, čo v preklade znamená rýchlejší a jednoznačne popisuje jeho základnú vlastnosť. Práve tento kábel by totiž mal byť v oblasti pacifiku jediný svojho druhu a poskytovať rýchlosti na úrovni až 60 Tbps. Takúto rýchlosť momentálne nedosahuje žiaden aktívny podmorský kábel. Napriek tomu, že kábel Faster je umiestnený len v troch lokalitách, bez problémov dokáže pokryť celé západne pobrežie USA a takisto aj všetky najväčšie mestá v Japonsku.
 
Faster bol prvýkrát predstavený v roku 2014, kedy sa významné internetové spoločnosti rozhodli inovovať medzikontinentálnu internetovú infraštruktúru. V tejto skupine iniciátorov sa združili spoločnosti ako Google, Global Transit, China Telecom Global, Singtel, China Mobile International a KDDI.
 
Zdroj: theverge
 
Pridať nový komentár
TOPlist