Sony od augusta končí s podporou pre Ustream na PS4

 
Spoločnosť Sony sa definitívne rozhodla ukončiť podporu pre video streamingovú službu Ustream na herných konzolách PlayStation 4.

Používatelia hernej konzoly od Sony tak prídu o možnosť streamovania vlastnej hry, či pozorovania ostatných hráčov cez službu Ustream. Spoločnosť Sony stanovila ako hraničný dátum pre ukončenie podpory 1. august 2016, a od tohto dátumu nebude možné pristupovať na streamingovú službu cez PlayStation Vita, alebo zo samotnej hernej konzoly PlayStation 4.
 
 
Pre majiteľov konzoly by sa ale nemalo jednať o výraznú stratu. Služba Ustream totiž nepatrila medzi najviac obľúbené v porovnaní s konkurenčnými službami. Ďaleko viac záujemcov získalo vysielanie a sledovanie hier cez služby YouTube, Twitch alebo Dailymotion, čo je dostatočný počet alternatívnych možností pre milovníkov hier.
 
Spoločnosť Sony neposkytla svojim zákazníkom žiadne detailné informácie, prečo sa rozhodla pre ukončenie podpory pre Ustream. Vo svojom blogu sa ale ospravedlnila za prípadné nepríjemnosti, ktoré mohli nastať s daným rozhodnutím. Služba Ustream bola doposiaľ prítomná počas celého obdobia od vydania konzoly PlayStation 4 v roku 2013. Po troch rokoch sa však ich cesty nadobro rozchádzajú.
 
Zdroj: theverge
 
Pridať nový komentár
TOPlist