Battlefield 1 dostane sieťový kód Battlefield 4

Vývojárske štúdio DICE potvrdilo na Reddit, že Battlefield 1 dostane rovnaký sieťový kód ako je ten v aktuálnom Battlefield 4.

Účastník "EA Game Changers" programu, v ktorom hráči testujú hry a posielajú vývojárom návrhy na vylepšenia, zorganizoval na Reddit "Ask me Anything" (AMA). Na otázky odpovedal aj David Sirland pracujúci pre DICE LA. Obaja potvrdili to, čo si mnohí mysleli.

Battlefield 1 dostane aktuálny sieťový kód (netcode) z BF4 a štandardnú tickrate 60 Hz. O implementáciu sa stará práve DICE LA. V minulosti bol multiplayer BF4 cieľom kritiky kvôli nízkej tickrate. Teda nízkej frekvencii ako často sa synchronizujú údaje medzi serverom a klientom. Multiplayer servery s nízkou tickrate môžu spôsobovať časte zabitia za rohom a pod. 

zdroj obrázku: DICE/EA

Na Community Test Enviroment (CTE) test serveroch sa v minulosti postupne vylepšoval sieťový kód Battlefield 4 a zároveň sa rozhodlo DICE/EA pre zavedenie štandardnej 60 Hz tickrate. Vyššie frekvencie 120 a 144 Hz zostanú voliteľné ak si prenajmete vlastný, tzv. community server. Tieto základy budú použité aj v chystanom Battlefield 1, ktorý bude uvedený 21. októbra 2016. 

novinky a recenzie hier na PC.sk podporuje hardvérovo Gigabyte

Zdroj: Reddit

Pridať nový komentár
TOPlist