Herný laptop Gigabyte Aero 14 sľubuje výdrž až 10 hodín

 
Medzi najväčšie nedostatky herných laptopov už dlhšiu dobu patrí slabšia výdrž batérie a neľahká manipulácia pri presúvaní sa s ním. Práve na tieto dva aspekty sa zamerali vývojári zo spoločnosti Gigabyte a priniesli najnovší model Aero 14.

 
Ultraprenosný herný laptop bol predstavený verejnosti včera na veľtrhu elektroniky Computex 2016 na Taiwane. Model Aero 14 sa môže pochváliť naozaj kvalitným hardvérom, keďže v sebe skrýva procesor Intel Core i7-6700HQ (Skylake) s taktom 2,6 GHz, no je možné pretaktovať ho až na frekvenciu 3,5 GHz. O grafiku sa stará karta Nvidia GeForce GTX 970M s 3 GB GDDR5 VRAM, pričom laptop ponúka až 32 GB DDR4 RAM.
 
 
Aero 14 je vybavený 14-palcovým IPS antireflexným displejom s Quad HD rozlíšením (2560x1440 pixelov). Domovom sa môže stať až pre dvojicu SSD diskov s rozhraním M.2, ktorých rýchlosti dosahujú až 2000MB/s. Ako ďalšie špecifikácie môžeme spomenúť jeden konektor USB 3.1 Type-C, tri porty USB 3.0, jack na slúchadlá, čítačku pamäťových kariet, HDMI 2.0, Wi-Fi s podporou štandardov 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1, a v neposlednom rade 94,24Wh batériu, ktorá by podľa slov výrobcu mala na jedno nabitie vydržať až 10 hodín.
 
 
Všetky tieto komponenty sú vložené do laptopu, ktorého rozmery sú 335mm x 250mm x 19,9mm, a jeho celková váha by nemala presiahnuť 2kg (presná váha by mala byť 1,89kg). Gigabyte Aero 14 bude dostupný v troch farbách – zelenej, oranžovej a čiernej. Výrobca zatiaľ neprezradil za akú cenu by sa mal laptop predávať, a takisto nie je známy ani dátum začiatku predaja.
 
 
Zdroj: techspot
 
Komentáre (5)
Archon
Tak môj stary notebook(8rokov) ma ešte DVD-ROM a pri tom tam ma aj LAN , 3x USB porty , slot na pamätove karty , 3x 3.5jack (2x audio vystup , 1x mikrofon) , vypinač pre Wifi , HDMI , FireWire , ExpressCard , a ešte dve veci čo ani neviem presne čo su a tento notebook nema ani mechaniku a portov ma vpodstate menej
Bird
doba ide dopredu, ľudia používajú stále menej fyzické médiá, a rozličné konektory sa spájajú a štandardizujú. napr. mne to veľmi vyhovuje. Načo by som mal uberať miesto v notebooku DVD mechanikou ? DVD som nepoužil už asi 5 rokov. FireWire, ExpressCard sú viac menej mŕtve rozhrania (aspon pre bežných užívateľov). Jacky tu máme kombinované na mikrofón a speaker - super. úplne správne na to ide apple, aj keď radikálne. (napr. jeden usb c port v macbooku) načo mať kopec rôznych rozhraní keď cez jeden typ dokážem prenášať obraz, dáta, zvuk a napájanie. radšej mať na notebooku čo ja viem 3-4 ROVNAKÉ rozhrania a vybavené. Aj toho sa dočkáme.
roob
ejpl na to ide najnespravnejsie ako sa len da. Naco mi je usbc, ked na usbc nemam a vo vacsine pripadov ani neexistuje a nebudem mat najblizsich 5 rokov minimalne ziadne zariadenie? Aby som ich musel pokupovat? nie nechcem.
Mário Harvan
Lenže tak funguje vývoj. Keby si toto isté povieš pred pár rokmi tak stále máme PATA HDD lebo načo zmeniť niečo ? Stále by si mal tlačítkovú nokiu lebo snáď nebudeš mať niečo nové. A tak je to so všetkým.
Bird
Nejdu na to zle, iba moc rýchlo a radikálne. no za pár rokov podla mna nebude existovať typ zariadenia, kde by neboli varianty s USB C (alebo niečo iné univerzálne) . Ci už sa bude jednať o slúchatka, monitory alebo ine periférie. Keď zoberieme do úvahy aký rýchly je vývoj v IT, inak to ani nemôže dopadnut. Milión rôznych rozhraní malo už dávno vymriet. Nič nie je otravnejsie ako sa starať o kompatibilitu a zháňať redukcie. Napr bežne sa dnes používajú 4 rozhrania na prenos obrazu - dvi , VGA, hdmi a displayport. Potom mame mini display port/hdmi. No načo je to dobre.
Pridať nový komentár
TOPlist