Počítač od HP si hodíte na chrbát ako batoh

 
HP rozširuje svoju ponuku notebookov o hernú líniu Omen, do ktorej spadá aj netradičný počítač vo forme batohu na chrbát.

Spoločnosť HP pracuje na naozaj netradičnom počítači, ktorý vyzerá ako batoh. Počítač nesie označenie Omen X VR PC a primárne je určený pre hranie vo virtuálnej realite. Ponúkne preto nové Skylake procesory Intel Core i5 alebo i7, RAM do kapacity 32GB a patrične výkonnú grafickú kartu. Konkrétnejší model je však stále neznámy. Úložisko bude predstavovať pravdepodobne 512GB SSD v M.2 slote.
 
Tým najzaujímavejším je však vyhotovenie počítača. Ten bude vyrobený vo forme ruksaku, ktorý si prehodíte na chrbát ako napríklad školský batoh. HP sľubuje, že počítač nebude ťažší ako 4,5kg. O chladenie sa postará dvojica ventilátorov, ktorá bude vyfukovať ohriaty vzduch. Bedrový pás bude obsahovať 2 batérie, ktoré budú separátne napájať procesor a grafickú kartu.
 
 
Takéto netradičné riešenie by vyriešilo jeden vážny nedostatok súčasných VR headsetov, ktorými sú káble. Viacerí ľudia, ktorí mali možnosť vyskúšať si napríklad Oculus Rift sa vyjadrili, že pri vtiahnutí do virtuálneho zážitku zavadili o kábel čo môže viesť k strhnutiu headsetu z hlavy alebo počítača zo stola, prípadne sa nedokázali celkom „uvoľniť“ práve z dôvodu okolitých káblov. S počítačom od HP by tento problém odpadol nakoľko VR headset bude priamo napojený do notebooku na chrbte a ten budú poháňať batérie. Hráč tak môže slobode pobehovať po priestore bez obáv o zavadenie o kábel.
 
 
Samotné batérie majú pri hraní vydržať poháňať notebook síce iba jednu hodinu, no bude ich možné vymeniť, pričom HP sa postaralo aj o to, aby sa notebook nevypol počas výmeny. Je v ňom totiž klasická tretia batéria, ktorá notebook uživí kým vymeníte batérie na páse. K počítaču tiež bude dodávaný bezdrôtový displej, myš a klávesnica takže ho bude možné využiť aj na bežnú prácu. Z hľadiska portovej výbavy taktiež nevieme nič s istotou, no vyzerá to tak, že počítač poskytne minimálne jack pre slúchadlá, HDMI výstup a USB porty (pravdepodobne štandardu 3.0). HP Omen X by mal spolupracovať s VR headsetom HTC Vive, ale aj Oculus Rift.
 
 
Treba však poznamenať, že HP nie je prvým výrobcom, ktorý sa pohráva s myšlienkou počítača vo forme batohu. Zotac podobný počítač predstavil ešte pred mesiacom a MSI iba pred 3 dňami. O všetkých takýchto zariadeniach však nepoznáme kompletné špecifikácie, dátum uvedenia a ani náznak ceny. Viac detailov sa však dozvieme možno počas Computexu, ktorý začína už zajtra. Omen X od HP určite na trhu ešte nejakú dobu neuvidíme, no spoločnosť by s jeho testovaním začala rada už v júni.
 
Zdroj: theverge
 
Komentáre (2)
Robo7
Príde čas keď sa použije nevyužitá časť toho čo nosíme na krku , výkon a pohodlie bude neporovnateľné a jeden čip sa integruje priamo do vnútra lebky na pohodlné ovládanie. Che to viac odvahy a peňazí nech tá virtuálna realita vyzerá ako skutočná , práca už potom nebude potrebná , všetko sa uskutoční virtuálne....
Dr.80
a ak nebudes platit mesacne poplatky tak ti vypnu obraz pre realny svet, nee dakujem... alebo ak sa budes chcet pozerat na nieco pre viac ludi zaujimave budes si to musiet zaplatit. neviem ako ty ale nikdy by som si nedal takuto volovinu namontovat do lebky, bud ta budu casom ovladat alebo ta vypnu :) krasny sen mas Robo...
Pridať nový komentár
TOPlist