Netflix získal exkluzívne práva na vysielanie Disney filmov

 
Streamingová služba Netflix, ktorá je dostupná aj u nás na Slovensku, podpísala zmluvu so spoločnosťou Walt Disney Company, na základe ktorej získala exkluzívne práva na všetky filmy z ich produkcie.

Má to však menší háčik, keďže práva na tieto filmy začnú platiť až po ukončení ich premietania v kinách. Zmluva vstúpi do platnosti v septembri tohto roku a služba Netflix sa stane jedinou platenou televíznou službou v USA, ktorá bude mať práva na vysielanie najnovších filmových trhákov.
 
Zmluva sa týka aj všetkých filmov od dcérskych spoločností Disney, medzi ktoré patria napríklad Marvel, Pixar a už takmer štyri roky aj Lucasfilm, ktorý stojí za produkciou kultovej ságy Star Wars. Ak vezmeme do úvahy popularitu filmov od spomenutých štúdií, krok Netflixu získať exkluzívny prístup je veľmi dobre premyslený ťah ako k sebe prilákať väčšie množstvo ľudí.
 
 
Dohoda medzi oboma spoločnosťami by mala byť na dobu neurčitú. Podrobnosti hovoria o exkluzívnom prístupe Netflixu ku všetkým filmom od Disney, počínajúc súčasným rokom 2016. Filmy vydané do roku 2015 budú aj naďalej dostupné pre iné subjekty, na základe existujúcich kontraktov.
 
Na záver ešte dodajme, že dohoda medzi Netflixom a Disney sa aktuálne týka len územia USA.
 
Zdroj: techspot
 
Pridať nový komentár
TOPlist