Cez eBay sa predáva prototyp smartfónu iPhone 6

 
Ak sa vám zdá, že kupovanie iPhone smartfónu u svojho operátora, či u iného obchodníka je príliš obyčajné, máme pre vás jedno riešenie. Na eBay totiž prebieha aukcia prototypu iPhone 6.

Prototypy Apple zariadení sa medzi bežných smrteľníkov takmer vôbec nedostávajú. Väčšinou skončia v rukách dôveryhodných zamestnancov alebo vývojárov spoločnosti Apple. Tentoraz sa však na stránke eBay objavil prototyp iPhone 6, prípadný záujemca si však bude musieť nachystať omnoho viac peňazí, ako by zaplatil za klasický smartfón.
 
 
Aktuálne najvyššia ponuka za prototyp je vo výške $50 100, čo je takmer 45 000€. Za túto cenu je možné kúpiť vyše 50 kusov najnovšieho smartfónu od Apple - iPhone 6S, tak prečo by mal človek premýšľať nad kúpou takto predraženého telefónu?
 
Jedným z dôvodov môže byť vlastníctvo exkluzívneho tovaru, ktorý sa nedá bežne zaobstarať. Unikátnosť potvrdzuje aj skutočnosť, že na zadnej strane telefónu sa nenachádzajú klasické ochranné známky, iba logo Apple a názov iPhone, a takisto aj červený Lightning napájací port.
 
 
Prototyp obsahuje iba niekoľko aplikácií z dielne Apple, ktoré sú určené na ladenie či testovanie samotného operačného systému. Niet pochýb, že medzi najväčších záujemcov o tento prototyp sa zaradí množstvo ľudí, ktorí pracujú na vývoji jailbreak-u pre operačný systém iOS.
 
Aktuálne dražený prototyp iPhone 6 však nie je prvým, ktorý sa objavil na stránke eBay. Podobný model sa predával aj minulý rok, kedy za neho istý záujemca ponúkal $100 000. Do jeho rúk sa však nedostal, keďže dražba bola stiahnutá samotnou stránkou. Dodnes však nie je jasné, či za stiahnutím prototypu bola žiadosť zo strany Apple, aby sa zariadenie nedostalo do nesprávnych rúk. Aký bude osud aktuálne draženého prototypu predpovedať nevieme, no ak sa chcete do dražby zapojiť, môžete tak urobiť na tomto odkaze.
 
 
Pridať nový komentár
TOPlist