Facebook preloží denne 200 miliónov riadkov textu

 
Pravdepodobne najpopulárnejšia sociálna sieť na svete, Facebook, dosahuje priaznivé čísla návštevnosti, keďže ju používa vyše 1,6 miliardy ľudí na celom svete.

Pri takomto vysokom počte ľudí je potrebné zabezpečiť, aby si mohli všetci rozumieť bez ohľadu na to, odkiaľ pochádzajú. O tento aspekt sa stará vlastný algoritmus spoločnosti Facebook, ktorý zabezpečuje automatické prekladanie textu. Mnohí s ním máme svoje skúsenosti a určite si každý všimol, že nie vždy funguje gramaticky bezproblémovo.
 
 
To je však len malý detail, a ak už aj preklad nie je celkom správny, používateľ si dokáže domyslieť zmysel preloženého textu. Na včerajšej konferencii Emtech Digital, ktorá sa konala v San Franciscu, vystúpil aj riaditeľ Facebooku pre oblasť jazykovej technológie, Alan Packer. Ten s radosťou oznámil, že prekladacia služba Facebooku pozná viac ako 400 svetových jazykov a dialektov.
 
Čo je však pôsobivejšie, prekladacia služba dokáže medzi týmito jazykmi a dialektmi prekladať nielen samostatné slová, ale aj komplikovanejšie vety. Prekladacia služba tak uľahčuje život na sociálnej sieti takmer 800 miliónom ľuďom mesačne, ktorí tieto preklady vidia.
 
Zdroj: engadget
 
Pridať nový komentár
TOPlist